Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mia Skäringer om hur humorn har räddat henne – tacksamheten efter svåra tiden

29 okt, 2020 
Gabriella HÅKANSSON
Mia Skäringer
Mia Skäringer hyllas ordentligt efter att ha delat med sig av ett starkt och känslosamt inlägg till följarna på Instagram. ”Hon är sammanhanget som ger mig meningen och orken i livet”, skriver hon
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mia Skäringer Lazár , 44, är både hyllad som komiker och skådespelare. Under de senaste åren har hon levererat succé efter succé och har idag en bred och trogen publik.

Mia Skäringers beslut för karriären efter succén

Efter att spelat roller i flertal populära serier gav sig Mia ut på turné med sin egen föreställning. Showen Avig Maria – no more fucks to give lockade många och har sålt ut Globen i Stockholm hela sex gånger och Scandinavium i Göteborg lika så.

Se också: 7 saker du inte visste om Mia Skäringer

Sju saker du kanske inte visste om Mia Skäringer LázárBrand logo
Sju saker du kanske inte visste om Mia Skäringer Lázár

Över 300 000 biljetter sålda, med snittpriset på 495 kronor gör att försäljningen har omsatt cirka 150 miljoner kronor, enligt Expressen.

I samband med att Mia själv kommenterade framgången berättade hon vad hennes fokus framåt skulle läggas på.

Annons

”Nu ska jag skriva klart #enkvinnligkomikersdagbok – Så som jag minns det. Och om jag blir rastlös här hemma i skrivarlyan så drar jag bara en pull”, skrev Mia då på Instagram.

Mia Skäringer är bland annat känd för sin roll i humorserien ”Solsidan”. Foto: Karin Törnblom/TT

Starka orden i nya inlägget på Instagram

Nu är skrivandet i full gång och under tisdagen delade Mia med sig av en känslofylld och personlig text till följarna på Instagram.

”Humorn letar alltid upp mig igen. Jag vet. Jag vågar lita på det nu. Skrattet hittar mig som solen i ett rödgråtet ansikte. Hur mycket jag än försöker gömma mig så lyser hon upp varenda por och de mörka ringarna under mina ögon blir utplånade av ljus”, skriver Mia och fortsätter.

”Hålor upplysta av strålkastare. Blågröna vattengrottor av sorg, i strimmor av ljus, som människor vill besöka de timmar tidvattnet dragit sig undan. Humorn väljer mig. Och jag kan inte värja mig. Så oemotståndligt. Jag faller handlöst. Hon är sammanhanget som ger mig meningen och orken i livet. Oemotståndlig i sin enkelhet och svårhet. Avklädd, naken. Genomskådar mig. Skrattandes mitt i bedrövligheten”.

Annons

Mia Skäringer hyllas efter orden

Under inlägget hyllas komikern för sina starka ord och skickligheten i skrivandet. Mia fortsätter:

”Vi frigör varandra. Befriar varandra från all jordisk skam och skuld. Humorn. Utan skrattet, distansen och liknelserna orkar jag inte leva. Och jag har fått det stora vackra uppdraget att även få dig att skratta de gånger du inte trodde det var möjligt. Att hjälpa dig sluta skämmas. Att stiga fram. Jag vill att du ska veta att jag är så jävla ödmjuk och tacksam inför min uppgift. Men jag var tvungen att först ta mig själv på allvar”, skriver Mia Skäringer och fortsätter:

”Genomleva varje ord i mitt eget manus som om det vore sfixens öga. Brännas av känslorna. Av deras ögon när de genomskådade min själ. Jag passerade med livet i behåll men flög flera meter. Träffades av blixtrarna i ögonen av sten. Dunkade ryggen i marken vid fallet. Fick blodsmak i munnen. Förlamades och kräktes upp flera olika varianter av mig själv. Nu är jag här. Framför dig. Svag och suddig i konturena. Som komikens lilla osynliga barn. Maria. Säg mitt riktiga namn så kanske skorna börjar synas. Säg det igen och igen.”

Annons