Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Mia Skäringer om mötet med prins Carl Philip – i köttklänningen

14 okt, 2022 
Linda Strömbäck
FotografTT, Instagram
Mia Skäringer
I premiäravsnittet av Carina Bergfeldts tredje säsong berättar Mia Skäringer om det märkliga mötet med prins Carl Philip. ”Det liksom rann blod”
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Mia Skäringer har under sin tid som skådespelare och komiker gjort välkända roller som Anna i Solsidan, Anette i Ack Värmland samt publikfavoriten Tabita från humorserien Mia och Klara. En roll som blivit en av Mia Skäringers mest ikoniska karaktärer och har fått följa med henne från TV-serien ut på scen – både i sina egna föreställningar och på Mia Skäringers konferencier-jobb.

Se också: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Mia Skäringer Lázár du kanske inte visste

Nu berättar Mia Skäringer om den märkliga händelsen när hon under ett konferencierjobb träffade på prins Carl Philip – som Tabita.

Mia Skäringer i Carina Bergfeldt

I Carina Bergfeldts talkshow berättar Mia Skäringer om händelsen som onekligen kvalificeras som en av de märkligare i hennes liv.

Annons

– Jag och Carl Philip var på ett jobb tillsammans. Jag var konferencier och han skulle hålla ett föredrag där. Och jag var inte bara konferencier utan skulle också underhålla, berättar Mia Skäringer och tillägger att eventet riktades mot kockar och handlade om mat.

Mia berättar att hon fick den briljanta idén att göra ett inslag som Tabitha – i en köttklänning.

– Så jag tänkte att det vore kul om hon blev sponsrad av ett köttföretag som var där under kvällen. Och att hon då skulle göra en sån där köttklänning som Lady Gaga hade. Men det var ju bara det att jag fick göra min av lövbiff som jag la lite här och där, och så gjorde jag en bacon-bh och en liten entrecote-trosa. Så jag sydde ihop det bäst jag kunde och tog på mig Tabithas peruk, berättar Mia Skäringer.

Mia Skäringer om mötet med prins Carl Philip

Efter numret som Tabitha i köttklänningen, berättar Mia att hon klev av scenen och i kulisserna mötte hon ingen mindre än prins Carl Philip.

– Det var ju jag som skulle påa honom, så jag fick lugnt gå fram och börja berätta för honom hur det skulle gå till och att jag skulle ta väl hand om pojken. Och så stod jag där i den här köttklänningen samtidigt som det började rinna blod ner för min lekamen, berättar Mia Skäringer och skrattar.

Foto: TT, Instagram

Annons