Mikael "Soldoktorn" Sandström om kärleken till Lotta Engberg

Foto: TT

Kärlekshistorien mellan Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström sträcker sig tillbaka till början av det här året då Lotta berättade att hon gärna skulle vilja dejta tv-doktorn.
Sedan dess har dem båda fått otaliga frågor kring hur känslorna har utvecklat sig.
Nu berättar de om kärleken för varandra för första gången.

Det började som ett skämt. När Lotta Engberg fick frågan i Nyhetsmorgon om vilken känd person hon skulle kunna tänka sig att dejta svarade hon att Mikael “Soldoktorn” Sandström såg “trevlig ut”.

Mer än så var det inte men ändå skulle ett av de här årets mest uppmärksammade kärlekshistorier börja rullas ut efter intervjun. Mikael tog glatt emot Lottas uttalande och i en intervju med Aftonbladet brättade han om att paret gått på en första dejt.

– Jag kan berätta att det första mötet har ägt rum. Det har det. Det var alldeles utomordentligt trevligt. Vi sågs ute på en restaurang, så vi snackar en middag, säger Mikael Sandström.

Lotta Engberg blir tagen på sängen

Sedan dess har det varit tyst från paret även om de fler än en gång gett upphov till en artikel om deras kärlek. Men så under måndagen, bara några timmar innan säsongens sista avsnitt av Lotta på Liseberg, gjorde de första gången en intervju tillsammans.

Det var i Efter Fem som Lotta dök upp på länk för att prata om kvällens final. När hon av Tilde de Paula får frågan kring hur det går med kärleken blir Lotta synbart generad.

– Ja, vad Ska jag säga, nu vart jag lite tagen på sängen här, säger Lotta och fnittrar innan hon fortsätter:

– Nej men det är bra. Det är trevligt, det är ju mycket trevligare än att inte vara kär.

“Ska pussa på dig hela dagen”

Tilde de Paula spelar sedan upp ett klipp från i januari där Mikael i samma program säger att han har fått ett sms från Lotta och att dem båda bestämt sig för att gå på en dejt – en historieskrivning som Lotta inte riktigt håller med om.

– Får jag bara säga en sak såhär i efterhand. Där ljög han. Det som hände var att jag hade skickat ett sms och bett om ursäkt för att jag stalkade honom offentligt. Det fick jag inget svar på.

Även Mikael fick komma till tals i programmet. Och han skrädde inte orden när det kommer till kärleken för allas vår Lotta. När han får frågan om vad han vill hälsa Lotta inför säsongsfinalen svarar han:

– Jag vill önska henne lycka till. Fokusera på det du ska fokusera på så lovar jag att fokusera på dig imorgon. Jag ska ta hand om dig och pussa på dig hela dagen.

Doktor Mikael och Lotta Engbergs kärlekslycka – heta känslorna

TV4-profilen doktor Mikael Sandström startar humorshow

Lotta Engberg i tårar efter TV4-kollegans hastiga bortgång