Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Milan från Unga föräldrar har fått cancer – mamma Jian om beskedet

29 mar, 2022 
Saga Pettersson
FotografTV4
Milan från Unga föräldrar har fått cancer – mamma Jian om beskedet
Treåriga Milan som vi fått följa ihop med hans familj i den senaste säsongen av Unga föräldrar har drabbats av cancer. På Instagram berättar mamma Jian Bergman om det tunga beskedet.
”En förälders mardröm”, skriver hon om familjens stora sorg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

I den senaste säsongen av Unga föräldrar får vi bekanta oss med familjen Bergman, bestående av mamma Jian, pappa Anton, sonen Milan och tvillingarna Alina och Elias. Jian, 24 och Anton, 24, träffades när de var 14 och 15 år, och sedan dess har de hängt ihop – och skapat sig en stor familj.

Unga föräldrar på TV4
Familjerna som medverkar i den senaste säsongen av Unga föräldrar.

Upptäckt en tumör i Milans njure

På Instagram möts vi nu av beskedet om att treåriga sonen Milan fått cancer. I ett tungt inlägg på Instagram berättar Jian Bergman om familjens stora sorg – de har upptäckt en tumör i Milans vänstra njure.

Annons

”En förälders mardröm! Cancer har varit så långt ifrån min värld och något jag aldrig har tänkt kommer drabba min familj! Den 16/3 fick vi beskedet om att Milan fått en cancertumör i sin vänstra njure, wilms tumör”.

”Allt vi vill är att vår älskade Milan blir frisk och att vi kan återgå till vår normala vardag. Vi uppskattar om ni inte hör av er och skriver en massa eftersom det redan är tungt som det är”, skriver hon vidare i inlägget och berättar att de startat en fond i Milans namn.

Familjen möts av massvis med stöd och kärlek.

Kan ha hittat tecken på att cancern spridit sig

I flera inlägg på Instagram berättar Jian mer om hur de senaste dagarna varit för familjen, och att läkarna efter det första beskedet nu eventuellt hittat tecken på att cancern har spridit sig.

”Kan det bli värre? Vi har knappt hunnit förstå och smälta att vår son har cancer, och nu pratas det om spridning.. När ska de positiva beskeden komma?”, skriver Jian.

Foto: TT

Annons