Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Minns du när Tommy Körberg sjöng brallorna av Celine Dion?

24 jan, 2020 
Henrik Högström
Kollage av artisterna Tommy Körberg och Celine Dion.
Tommy Körberg är en levande legend bland svenska sångare, och duetten med Celine Dion från 1992 är helt magisk. ”Jag ville bara ha ett leende”, säger Tommy Körberg om när han stal showen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Celine Dion slog igenom som rösten till Belle i Walt Disneys Skönheten och Odjuret från 1991. I den svenska versionen var det Tommy Körberg som spelade Odjuret, och när de två skulle sjunga filmens ledmotiv tillsammans i en studio i Göteborg uppstod äkta tv-magi.

Båda hade varit med i Eurovision Song Contest 1988 men annars hade deras artistiska vägar inte korsats. Nu skulle de alltså mötas framför TV-kamerorna.

Den svenske skönsångaren hade lagt upp en egen plan för att beveka det kanadensiska stjärnskottet. Tommy Körberg berättar att han sparade på rösten under kamerarepet inför direktsändningen.

När kamerorna väl slogs på tog han fram hela registret och tog i från tårna.

– Hon var jävligt sur och trumpen. Så jag försökte lätta upp det hela. Jag tänkte hon blir väl lite förvånad när jag sjunger ordentligt, berättar Tommy Körberg.

Annons

Den vokala uppvisningen fick synlig effekt.

Lever upp på franska

I klippet är det tydligt att Celine Dion undrar om det verkligen kan vara samma som sjunger som under kamerarepet. Hon ser helt enkelt paff ut.

– Det var ren tur att de hade kameran på henne då. Så gav jag henne en ros och då fick jag ett leende.

– Det var det jag strävade efter. Att få ett leende.

Här kan du se klippet när Tommy Körberg sjunger:

Hon var lite frostig?

– Nja, det var någonting. Jag försökte få med henne ut på kvällen men hon hade med sig någon beskyddare, ett förkläde, som sa nej. Men sen så vet jag det att när hon pratar engelska är hon en helt annan person än när hon pratar franska, säger Tommy Körberg.

– Jag har sett intervjuer på franska och då lever hon upp så in i helvete. Det är ett helt annat kroppsspråk. Hon känns mer hämmad på engelska.

Du skulle ju kunna ta hela världen?

– Ja, men allting har sin tid. Nu ska jag göra sånt där som jag gör nu innan jag slutar och som handlar om saker i min ålder. Jag fyller ju 70 nu.

– Jag kan ju inte hålla på att sjunga om flickor och pojkar, det får popmöglen hålla på med. Det heter kvinnor och män när man har passerat 24.

Annons