Molly Sandén om svåra tiden: ”Tyckte inte om mig själv”

Molly Sandén I sommarmiljö
Den 10 augusti i år debuterar Molly Sandén som värd i Sommar i P1. Ett program som i mångt och mycket kommer att handla om offentlighetens baksida och jakten på identitet.

Molly Sandén slog igenom som 14-åring i Lilla Melodifestivalen och sedan dess har hon varit en självklar del av den svenska kändiseliten. Förutom att arbeta med musik har artisten bland annat axlat rollen som programledare, röstskådespelerska, influencer och ambassadör för antimobbningsstiftelsen Friends samt Star for Life som arbetar mot hiv och aids.

Men även om artistens vardag låter drömlik är Molly öppen med att livet i rampljuset inte bara har varit en dans på rosor.

– I och med att jag får jobba med det jag älskar har jag känt mig oförskämd när jag har klagat. Men nu vågar jag erkänna att det bitvis har varit tufft, säger Molly.

Molly Sandén kraschade

Molly har tillbringat halva sitt liv i offentligheten, och hur det har påverkat henne som person vill hon berätta mer om i sitt Sommar i P1.

– Jag är inte färdig med mitt program än, men vet att jag vill ta vara på möjligheten att få prata ostört i 60 minuter. Jag vill sätta ord på hur det har varit att växa upp i offentligheten och det faktum att jag alltid har försökt vara alla andra till lags.

Att vi många gånger visar upp en förskönad bild av verkligheten på sociala medier är något som Molly känner igen sig i. Hon förklarar hur enkelt det är att gömma sina känslor bakom en retuscherad bild – och vad det till slut gör med en.

– Ska sanningen fram har jag försökt vara någon annan än mig själv väldigt länge, och det har kommit i kapp mig nu. Jag hade en rejäl krasch för ett tag sedan där jag inte kände att jag tyckte om mig själv i min ensamhet. Jag visste inte vem jag ville vara när jag bara var jag. Jag vet fortfarande inte det helt säkert, men jag har i alla fall börjat nysta i frågan.

Mer privat och personlig än någonsin

Att Molly kan beröra och sätta ord på känslor är ett som är säkert. Både albumet Det bästa kanske inte hänt än och Större är väldigt personliga, och även om Molly erkänner att de ibland har känts lite för privata är hon tacksam över vad det gett tillbaka.

– Jag märker tydligt att ju mer rå jag är i mitt skapande, desto fler människor kan relatera. Det är när jag är som mest utelämnade och ärlig i mina texter som jag får höra att jag i detalj även har lyckats sätta ord på andras känslor. Det gör att det känns värt det. Vi är många som går igenom samma skit.

Av Emma Eastman/Baaam.se

Foto: Erik Simander/TT