Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Morgan Alling om hustruns svåra sjukdom: ”Vi blev så rädda”

31 okt, 2022 
Morgans Allings hustru diagnosticerades med en hjärntumör för drygt två år sedan – i dag är den bortopererad.
Nu berättar skådespelaren om hur livet (och relationen) förändrades när de fick beskedet.
– Man börjar värdesätta saker på ett annat sätt, säger han till Expressen i en ny intervju.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var under pandemin, för drygt två år sedan, som komikern Morgan Allings och hustrun Anna-Maria Dahls liv förändrades. Det var då som läkarna hittade en hjärntumör i huvudet på Anna-Maria.

När en familjemedlem får en sådan diagnos, drabbas såklart alla närstående. I en ny intervju med Expressen berättar Morgan nu öppenhjärtigt om hur familjen ställde om efter beskedet, och hur relationen till hustrun stärktes av upplevelsen.

Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Se också: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Morgan Alling om kärleken, livslusten och skammen

Hustrun Anna-Marie undergick en lyckad operation för att avlägsna tumören, ett par månader efter diagnosen. I dag mår hon bra, men den tuffa erfarenheten har lämnat avtryck i familjen.

Annons

Relationen till hustrun förändrades till det bättre. Något som Morgan inser hör till ovanligheten.

– Man ställer om någonting i livet. Jag vet att många efteråt kan göra slut, för det finns ingenting kvar. Man blir så rädd och vill hellre leva ensam. Men för oss är det precis tvärtom. Vi blev så jävla rädda bägge två, men i det så har vi också funnit varandra på ett annat sätt, på ett djupare plan, förklarar Morgan för tidningen och fortsätter:

– Man börjar värdesätta saker på ett annat sätt. Man blir mer tacksam.

Vidare berättar han att han även fått anledning att bearbeta sättet han ser på sjukdom och att ett resultat av det är en förhöjd livslust; utan hälsoångest.

– Min hälsoångest, som jag har haft, har i princip försvunnit helt. Eftersom när det verkligen drabbar en, så inser man hur löjlig man har varit under alla år. Man börjar skämmas för alla läkarbesök man gjort.

Morgan Allings uppmärksammade beslut – efter hustruns sjukdomskamp

Nyligen gick Morgan ut med beskedet att TV4 pausar produktionen för det populära underhållningsprogrammet Halv åtta hos mig på obestämd tid. Morgan har, sedan 2018, stått för prestationen som den uppskattade berättarrösten.

Annons

– Det var min räddning under covid när min bransch var förbjuden från att stå på scen. Då var jag otroligt tacksam över Halv åtta hos mig, säger Morgan till Expressen när han får frågan om kanalens beslut för programmet.

Han berättar dock att han tagit det hela med ro och att han dessutom tror att han själv inte kommer att göra någon comeback, om programmet plockas upp igen.

Vidare berättar han att han är tacksam för kollegorna i Halv åtta hos mig-produktionen, som stöttade honom under Anna-Maries sjukdom. Något som han menar på var otroligt värdefullt, då han själv befann sig i en känsla som närmast gick att beskriva som ”att stå i en storm”.

– När den människan man verkligen älskar får ett sånt besked. Hela livet ställs på sin spets. Hur vi bor, vad händer med barnen, säger Morgan och avslutar med att rikta en varm tanke till hockeylegenden Börje Salming och alla hans närstående.

Han berättar att han läst om Börjes ALS-diagnos och att han känner igen sig i hur det är att stå vid sidan om, som närstående till någon som är sjuk.

– Just det där, att det inte bara är beskedet som drabbar någon, utan det drabbar hela familjen. Alla vänner och alla runtomkring. Det är så mycket större, avslutar han.

Annons