Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Nour El Refais ursäkt efter Skavlan: ”Extremt klantigt”

09 dec, 2019 
Anais Gonzalez-Cruz
Nour El Refai intervjuas i Skavlan 2019.
Nour El Refai medverkade nyligen i tv-programmet Skavlan, där hon bland annat pratade om sin kroniska depression. Nu ber komikern om ursäkt för ett uttalande hon gjorde i sändningen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Komikern och skådespelerskan Nour El Refai syns just nu i Landet lyckopiller, ett SVT-program om psykisk ohälsa och antidepressiva mediciner.

Nour, som lider av kronisk depression, är själv en av många svenskar som äter antidepressiv medicin:

– Jag har känt massor av skam, jag tycker att det är lite pinsamt nu också. Det är känsligt att prata om, det är något med det, men jag vill prata om det ändå. Det gör inget att det är lite känsligt, säger Nour El Refai när vi träffar henne och fortsätter:

– Det är ett vanligt missförstånd att man blir glad av medicinen och att man blir knäpp om man inte tar dem en dag. Jag tar ju medicin för att funka.

“Hemskt ledsen för det”

Nyligen gästade Nour tv-programmet Skavlan, där hon bland annat pratade om tiden som nybliven mamma och sin medverkan i Landet lyckopiller. Men när hon skulle förklara hur medicinen hjälpt just henne jämförde 32-åringen tabletterna med den medicinering som diabetessjuka får:

– Det är precis som att du har diabetes så kan du ta medicin för det och då är man ju inte sjuk hela tiden utan då är man nästan aldrig sjuk, eller väldigt lite i alla fall, sa hon till programledaren Fredrik Skavlan.

Annons

Nu ber Nour om ursäkt för sitt uttalande, och medger att det var “extremt klantigt sagt”:

“Gjorde en klumpig jämförelse i Skavlan där jag sa att kroniskt deprimerade kan ta medicin och därför slippa bli sjuka så ofta, precis som ‘folk med diabetes kan ta medicin och nästan aldrig vara sjuka’,” skriver hon i ett nytt inlägg på Instagram och fortsätter:

“Det var extremt klantigt sagt och jag förstår att många är jättesjuka i diabetes trots medicin. Hemskt ledsen för det.”

Se Nour El Refais ursäkt på Instagram här nedan:


Foto: Karin Törnblom//TT

Annons