Originella namnvalet – det ska Carina Bergfeldts bebis heta

Porträtt av journalisten Carina Bergfeldt som berättar om valet av barnnamn.
Efter en flera år lång kamp blev SVT-profilen Carina Bergfeldt och hennes Jesper Zølck äntligen föräldrar – på självaste alla hjärtans dag. Nu avslöjar Carina på Instagram var sonen ska heta – och det är både fint och originellt!

Den i skrivande stund tre veckor gamla sonen ska nämligen heta Hamilton. Ett inte helt ovanligt efternamn, men desto ovanligare som förnamn. Hamilton Bergfelt Zølck blir den 78:e personen i Sverige som har Hamilton som tilltalsnamn och den 36:e i Danmark. (Pappa Jesper är dansk).

Bebisnamnen som spås bli populära under 20-talet:

Historien bakom valet av namnet Hamilton

Carina berättar vidare att sonen är döpt efter en musikal som handlar om USA:s första finansminister, Alexander Hamilton. Både Carina och maken Jesper älskar musikalen, som de har sett fyra gånger och ofta drar interna skämt och citat ifrån.

”Vi har marinerat det, prövat andra namn, men allt annat känns fel.” skriver Carina och fortsätter: ”Han var kreativ, han älskade det skrivna ordet, han bekämpade slaveri, han krigade för sitt lands frihet, han var en överlevare utan dess like.”

Carina Bergfeldt om mammalyckan

Carina berättar också att musikalen har varit en genomgående röd tråd i parets kärlekshistoria och flera låtar från den har spelat viktiga roller i deras liv tillsammans. Till exempel friade Jesper till Carina genom att citera låten Helpless. Men den kanske finaste referensen av alla är att paret gång på gång spelade Dear Theodosia för bebisen i magen för att tidigt pränta in följande rader:

”I swear that I’ll be around for you. I’ll do whatever it takes. I’ll make a million mistakes. But I will make the world safe and sound for you.”

”Välkommen till världen, Hamilton. Vi älskar namnet och vi älskar dig.” avslutar Carina.

View this post on Instagram

Hamilton Bergfeldt Zølck. Så heter du. Vi har marinerat det, prövat andra namn, men allt annat känns fel. Du blir den 78:e personen i Sverige - och den 36:e i Danmark - att ha Hamilton som tilltalsnamn. Du är döpt efter en musikal, som handlar om USA:s första finansminister. Han var inte perfekt. Vi rekommenderar inte att du vare sig bedrar din framtida make/maka eller dör i en duell. Men Hamilton var kreativ, han älskade det skrivna ordet, han bekämpade slaveri, han krigade för sitt lands frihet, han var en överlevare utan dess like. Well, tills duellen. Men ändå. Din pappa och jag älskar musikalen. Vi älskar allt som Hamilton innebär för oss: ✔️lyckan före/under/efter att vi sett musikalen fyra gånger ✔️de oräkneliga tillfällena när vi svarar varandra med diverse citat från Hamilton och ingen fattar skämtet förutom vi ✔️hur vi drev kameraman/work dad-Andreas till vansinne genom spontansång 100 gånger i bilar i 20 delstater ✔️ögonblicket när din pappa friade till mig genom att citera låten ”Helpless” ✔️...och hur vi gång på gång spelade ”Dear Theodosia” för dig i magen för att pränta in i dig tidigt att: ”I swear that I’ll be around for you, I’ll do whatever it takes, I’ll make a million mistakes... But I will make the world safe and sound for you.” ✨ Välkommen till världen, Hamilton. Vi älskar namnet och vi älskar dig.

A post shared by Carina Bergfeldt (@cbergfeldt) on

Foto: TT

Carina Bergfeldt ryter ifrån efter kritiken "Inte helt bakom flötet"