Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Oväntade ICA-Stina-detaljen i butikerna

09 apr, 2021 
AvSara Wizén
Suzanne Reuter och Loa Falkman har som sina karaktärer Ica-Stina och Ica-Stig hörts i högtalare på Icas butiker runtom i Sverige under pandemin.
Har du hört Suzanne Reuters röst när du handlar på ICA? Under pandemin har karaktärer från ICA:s reklamfilmer för första gången hörts i butikerna – och de har allas vårt bästa i åtanke.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Coronapandemin har inneburit stora prövningar för butiker runt om i landet och i början på 2021 blev det genom pandemilagen krav på att begränsa antalet personer som får vara inne i lokalerna samtidigt.

I slutet på 2020 tog ICA till ett nytt tilltag för att uppmuntra kunderna att fortsätta ta hänsyn till varandra: För första gången använde företaget en av sina karaktärer i butikskommunikationen. Loa Falkman som karaktären ICA-Stig hördes då i högtalarsystemen i butiker runtom i landet.

Skådisarna som medverkat i Ica-reklamenBrand logo
Skådisarna som medverkat i Ica-reklamen

– Vi ser att det är viktigt att fortsätta att handla med hänsyn och särskilt att försöka planera sin handling och minimera trängsel. Vi och våra kunder kan hjälpas åt med det och det kan vara bra att få en påminnelse ibland, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör på ICA.

Annons

ICA-Stina påminner om att handla ensam

Nu är det istället Suzanne Reuters röst som talar till kunderna.

Hej, ICA-Stina här. Jag vill bara påminna om att du gärna får handla ensam, att du tänker på att hålla ordentligt avstånd och allra viktigast, att du planerar dina inköp i förväg och handlar på tider då det är färre kunder i butiken. Så tack för att du fortsätter att handla med hänsyn!”, är meddelandet som hörs i högtalarna.

– Det är en påminnelse om och tack för att våra kunder fortsätter att handla med hänsyn, säger Josefin Lundmark.

– Om och vad ICA-Stig, ICA-Stina och alla våra andra omtyckta karaktärer kan göra mer i kanalen får framtiden utvisa.

Annons