Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Pär Lernström om dottern Bibis kamp efter dödsfallet i familjen

25 jun, 2022 
Linda Strömbäck
FotografTT
Pär Lernström
I sitt sommarprat berättar Pär Lernström om svårigheterna kring sin fars bortgång och kampen för dottern Bibi efter att förlorat sin farfar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Pär Lernström har blivit en av Sveriges mest älskade programledare. I sitt sommarprat berättar han om att han mitt under en TV-inspelning fick beskedet hans pappa gått bort.

Viktiga sommarprat genom tidernaBrand logo
Viktiga sommarprat genom tiderna

Pär Lernström om pappans bortgång

I mars 2021 fick Pär Lernström beskedet att hans pappa gått bort, mitt under en inspelning av TV4s program Talang. Samtalet han fick var från hans syster Lisa som då befann sig 8 mil bort.

– Jag hör direkt på hennes ton vad det är som har hänt. Det som bara varit en tidsfråga. Pappa är död, berättar Pär i Sommar i P1.

Annons

– Det vi alla på något märkligt vis gått och väntat på har hänt men jag känner mig ändå inte förberedd. Nu står jag plötsligt här och är en person som har förlorat en förälder. Pappa är borta för alltid.

Pär Lernströms relation till sin pappa

I sitt sommarprat berättar Pär om den svåra relationen till sin pappa och att de sällan hade kontakt utöver det nödvändiga. De sågs på firanden men pappan var inte särskilt närvarande i varken Pärs eller 9-åriga barnbarnet Bibis liv. När pappan sedan insjuknade i cancer 2020 försökte de på nytt att skapa en relation mellan pappan och Bibi.

– Det blev sommaren han fick ett barnbarn och hon fick en farfar, säger Pär.

Dottern Bibis kamp efter dödsfallet

Pär Lernström berättar även om dottern Bibi och hennes frågor som uppstod i samband med att farfadern insjuknat i cancer. Bland annat varför de hade så dålig kontakt. När farfadern sedan dog i mars 2021 tog det hårt på dottern.

Annons

– En eftermiddag några månader efter pappas begravning får jag ett samtal från min dotters skola. De säger att Bibi är ledsen och att jag behöver hämta henne. Bibi tog min pappas död rätt hårt. Hon hade precis fått en farfar och så plötsligt är han borta igen.

Pär berättar också att Bibi visat upp en lång sms-konversation hon haft med sin farfar under hans sista tid i livet. Utan Pärs vetskap har de skickat en ström av sms och kärleksförklaringar, något han säger även läkt en spricka hos honom själv.

– Det är kärleksförklaringar till min dotter, sånt han aldrig sagt till mig, men jag får en känsla av att de är riktade till oss båda, säger Pär Lernström.

Pär Lernström
Pär Lernström

Foto: TT

Annons