Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Peg Parneviks kroppsångest: ”Har länge hatat min kropp och utseende”

19 jul, 2022 
Linn Seipel
Porträtt av Peg Parnevik som pratar om sina tankar kring kroppen.
Artisten och realityprofilen Peg Parnevik, 26, har gjort det igen. Står upp för kvinnors rätt att stå emot osunda ideal och kroppsångest. Något som tagits emot väl av följarna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Peg Parnevik är en förebild framförallt för många unga. Outtröttligt berör hon viktiga ämnen som kroppspositivism, feminism och rätten att få bara vara som man är. Nu har hon öppnat upp och berättat om sin egen kroppsångest, där hon beskriver denna sommar som kanske den värsta hittills.

Se också: 5 saker om Peg Parnevik du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Peg Parnevik du kanske inte visste

Har länge hatat sin kropp och utseende

Peg har tidigare berört ämnet, samt varit öppen om att hon lidit av ätstörningar. På Instagram skriver hon nu i ett inlägg, prydd med bild på henne i bikini, att hennes eget hat mot sin kropp och utseende länge gjort henne förvirrad. Men att anledningen till detta nu verkligen kristalliserats:

"Den här sommaren har jag haft den värsta kroppsbilden på åratal. Jag har varit så förvirrad över varför jag har hatat min kropp och mitt utseende... tills det slog mig att allt jag konsumerar (sociala medier, vanlig media, mode, populärkultur) har sagt till mig att jag ska bli mindre, förminska mig själv, banta, förakta mina kurvor.

Plötsligt är kroppspositivitet och inklusivitet inte ’trendigt’ längre, och våra kroppar måste snabbt matcha det som är trendigt, precis som ögonbryn eller nya skor...”.

Annons

"Trivs i mina höga jeans och celluliter"

Hon fortsätter med att konstatera att hon är trött på den kropps- och utseendehets som råder i dagens samhälle. Hon vill kunna äta pasta en vardag utan att må dåligt, och välja jeans modell större, skriver hon.

”Jag känner bara att jag är trött på byxor med låg midja och y2k-modellerna, gå ner i vikt och bara äta pasta och saker jag gillar på helger eller på ’fusk’-dagar. Jag är nöjd med mina valkar och celluliter och jeans med hög midja. Jag är över att känna mig obekväm i min kropp Och ärligt talat bryr jag mig inte om det är trendigt eller inte”, avslutar hon inlägget, som mötts av en uppsjö med kommentarer från följare som tyder på att Peg är långt ifrån att känna dessa känslor:

Följarna känner igen sig i Pegs kroppsångest

"Väldigt kloka & betydelsefulla ord, tack!!"

"Tack för att du lyfter detta och delar det som så många andra också känner. Du är fantastisk precis som du är. Vacker, vis och modig!"

"Du är PRECIS bara FAB och bäst som du är. Som vi pratade när vi sågs- jag är 47 och så FED UP på att ändå ha kroppsångest. Som ökar i takt med allt vi konsumerar, precis som du säger. Peg du är fantastisk, skitsnygg och din ärlighet och sårbarhet gör skillnad."

Annons