Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Penny Parnevik om mammalivet: ”Gör mitt bästa”

20 sep, 2019 
AvEmma Castman
Penny Parnevik och Douglas Murray håller om varandra på röda mattan
För en dryg månad sedan blev Penny Parnevik mamma för första gången. Sedan dess har hon flitigt delat med sig av detaljer från småbarnslivet – och i ett nytt inlägg på Instagram berättar hon nu att vardagen bitvis känns ganska tuff.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Den 15:e augusti blev tv-profilen Penny Parnevik, 22, och Douglas Murray, 39, föräldrar till en liten son vid namn Atticus. Förlossningen var egentligen beräknad till den 22:e augusti, men efter att läkare sagt att bebisen troligtvis skulle vara mycket stor valde Penny och Douglas att tacka ja till att bli igångsatta en vecka tidigare än planerat.

Födseln gick bra, och sedan sonen kom till världen har Penny ofiltrerat uppdaterat sina drygt 240 000 följare på Instagram om livet som mamma. I ett nytt inlägg berättar hon till exempel öppet och ärligt om hur krävande det faktiskt är att vara småbarnsförälder:

”Gråta ut stressen”

”Att var mamma kan vara det tuffaste men mest givande jobbet på planeten. Jag gör mitt allra bästa för att vara en bra mamma, fästmö, syster, dotter och vän, men ibland måste man bara ge efter för den uppbyggda stressen och gråta ut den”, skriver hon följt av:

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

”Om du tittar på mina roliga bilder med Atticus, kom ihåg att det finns dagar där jag kommer hem och känner mig besegrad redan klockan 09.00 på morgonen.”

Inlägget har hittills gillats av 24 000 människor och hundratals har kommenterat sitt stöd. Flera skriver även att de uppskattar att Penny delar med sig av sina känslor och säger att de känner igen sig i hennes berättelse.

Har tidigare berättat om sin förlossning

I podcasten Pillowtalk har Penny sedan tidigare valt att berätta om sin förlossning – som gick bra, men var smärtsam. Läkarna började med att sätta in dropp, och ganska fort därefter kickade värkarna igång:

– Det kändes som min värsta mensdag, men det gick att hantera.

Efter att vattnet gått blev smärtan dock värre:

– Jag kände hur värkarna blev starkare och starkare. Det är den värsta smärtan jag känt i hela mitt liv. Det känns som att någon mördar dig, det känns helt sjukt.

Annons

I slutet av förlossningsberättelsen säger Penny ändå att hon ser tillbaka på händelsen som fin, och att hon mer än gärna vill föda fler barn i framtiden.

Här kan du lyssna på hela avsnittet.

Av Emma Castman/Elle

Foto: TT

Annons