Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Pernilla August tre döttrar har vuxit upp – så ser de ut idag

23 okt, 2020 
AvJakob MEIJER
Pernilla August med barnen.
Pernilla August är en av Sveriges främsta skådespelare. Och teatertalangen har gått i arv. Så ser hennes tre döttrar ut i dag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Pernilla August, 62, har en gedigen meritlista att visa upp. Hon har synts i påkostade Hollywoodrullar och kritikerrosade svenska filmer.

Men det finns fler med efternamnet August som lyser starkt på skådespelarhimlen.

6 saker om Pernilla AugustBrand logo
6 saker om Pernilla August

År 1982 gifte sig Pernilla med författaren Klas Östergren. Under sitt sjuåriga äktenskap fick de dottern Agnes Östergren, som i dag är 35 år. Redan som barn syntes hon i flera filmer, däribland Bo Widerbergs Ormens väg på Hälleberget. Som vuxen är hon kvar i filmen- och teaterns värld. Men i stället för att synas framför kameran är hon nu bakom och jobbar som scenograf och kostymtecknare. Under åren har hon bland annat haft jobb vid Dramaten och i SVT-produktioner som Sommarlov och Robins.

Agnes August tillsammans med mamma Pernilla i samband med Guldbaggen 2020.

Pernillas två andra döttrar, som hon fick i sitt äktenskap med regissören Billie August, har till skillnad mot systern Agnes valt att satsa på skådespelandet.

Annons

Mamma Pernilla tycker det finns fördelar med att alla verkar i samma bransch.

– Numera pratar vi ganska mycket om deras jobb och mitt jobb, det ingår i vardagen och är jätteroligt. Det är underbart när man har stora barn som plötsligt har samma erfarenheter, sa hon tidigare till Allas.

Alba August, 27, har trots sina unga år redan en lysande karriär. 2019 nominerades hon till en Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll, efter att ha porträtterat Astrid Lindgren i Unga Astrid. Hon har även haft huvudrollen i danska Netflix-serien The Rain, och så sent som förra året syntes hon i Quick, där hon spelade mot Jonas Karlsson.

Alba August

Alba och Asta Augusts ord om barndomen med Pernilla: ”Besvikelse”

Eftersom Alba och Asta August, 28, är delvis uppvuxna i Danmark talar de flytande danska, vilket också gett dem nya karriärsmöjligheter. Asta har kanske inte synts lika flitigt på vita duken som sin storsyster här hemma i Sverige. Men i Danmark är det annorlunda. Hon har bland annat haft en roll i Sjuksystrarna på Fredenslund och medverkat i en rad teateruppsättningar.

Annons

I en intervju med DN har Alba och Asta öppenhjärtigt berättat om hur det var att växa upp med skilda föräldrar, som dessutom jobbade intensivt i perioder.

– När mamma ibland åkte i väg på jobb var det en massa känslor och besvikelse, förklarade Asta.

Alba August med storasyster Asta August vid sin sida på röda mattan.

Alba vill inte ge sin mamma dåligt samvete:

– Jag hade nog velat kunna ta dem mer för givet. Men jag vill inte att mamma ska sitta med ånger i dag för att hon borde ha varit mer närvarande. Jag vill att hon ska känna att hon har prioriterat rätt. Jag hoppas verkligen att hon hade kul på jobbet så att säga, men det verkar så, hon älskar sitt jobb.

Annons