Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Pernilla Wahlgren drabbad av kristallsjuka

20 sep, 2018 
Henrik Högström
Artisten Pernilla Wahlgren fick avbryta en tv-inspelning för att ta sig till sjukhus med kristallsjuka. ”Konstant, snurrig, illamående och svag”, skriver hon om upplevelsen på Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var under en tv-inspelning som Pernilla Wahlgren drabbades av yrsel och illamående. Till slut blev det för mycket och artisten fick skjutsas till sjukhus, berättar hon på Instagram.

”Har pallat med yrselattackerna ett bra tag nu, men i dag slog de ut mig helt. Försökte jobba på som vanligt – men det gick bara inte”, skriver hon i inlägget.

Yrselattackerna och illamåendet har sin förklaring. Pernilla Wahlgren berättar i inlägget att hon haft kristallsjukan ett tag. Ironiskt nog sedan Kristallen-galan i mitten av augusti där ”Wahlgrens värld” kammade hem två priser.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Pernilla Wahlgren har tidigare berättat att hon drabbats av kristallsjuka förr och att hon tror att det är stressrelaterat. Vid ett tidigare tillfälle fick hon det samma dag som hon skulle uppträda på Göta Lejon på kvällen.

Den gången gick det över under dagen och Pernilla Wahlgren kunde stå på scen som planerat. Den rutinerade scenartisten ställer inte gärna in ett jobb.

Annons

”Kom knappt ur sängen”

Den här gången slog det dock till med värre kraft än tidigare.

– Jag vaknade upp en morgon och kom knappt upp ur sängen. Det bara snurrade, sa Pernilla Wahlgren till Aftonbladet i veckan.

Pernilla Wahlgren är mitt uppe i inspelningen av ännu en säsong av ”Wahlgrens värld” och den 5 oktober är det nypremiär på egna turnéshowen ”Kort, glad och tacksam”.

Kristallsjukan beror på att små kalkkristaller i innerörat lossnat vilket medför att den drabbade upplever yrsel och illamående. Känslan brukar gå över av sig själv efter några veckor men den drabbade kan behöva uppsöka vård, enligt vårdguiden.

Flera av Pernilla Wahlgrens följare på Instagram har delat med sig av sina erfarenheter av kristallsjukan i kommentarsfältet och önskat henne bättring. Uppskattad peppning.

”Tusen tack också alla gulliga följare som också haft Kristallsjukan, för alla tips & råd!!! Ska försöka skaka rätt på de här jäkla Kristallerna nu – en gång för alla!” skriver Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren drabbad av kristallsjuka
Lägesrapport från akuten på Pernilla Wahlgrens Instagram. Bild: Instagram
Pernilla Wahlgren i Wahlgrens värld.
Annons