Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Perrellis stora oro för sonen Alvin – efter otäcka besöket på akuten

15 dec, 2022 
Mammahjärtat brast och frustrationen nådde sin kulmen när Charlotte Perrelli fick åka in med fyraåriga sonen till akuten.
Efter tre veckors sjukdom fick lilla Alvin otäcka andningssvårigheter.
– Det var tio timmars kö, jag blev bestört över vilken arbetsbelastning läkare och all sjukpersonal har där, vittnar artisten.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Charlotte Perrelli du kanske inte visste

Det är tuffa (och mörka) tider på många fronter just nu! I och med vinterkylans intåg och sjunkande temperaturer är virussjukdomarna ett faktum. Det är främst coronavirus, RS-viruset och årets influensavirus som just nu belastar landets akutmottagningar.

När Charlotte Perrelli, i förra veckan, åkte in till barnakuten med yngsta sonen Alvin bevittnade hon RS-virusets otäcka framfört. Ett virus som kan få dödlig utgång för spädbarn som insjuknar.

– Det var kaos, med gråtande barn och ledsna mammor. Det låg jackor och väskor överallt och det var överfullt med sjuka barn, berättar hon för tidningen Mama.

Charlotte Perrellis ambulansfärd med sonen Alessio: ”Har erfarenhet av RS”

Schlagerstjärnan, som själv har erfarit den rädsla man känner som mamma i ett sådant läge, blev helt bestört. När, den i dag 17-åriga sonen Alessio, var tre månader drabbades han nämligen av just den infektionen: RS (respiratoriskt syncytialvirus).

Annons

– De beslöt att jag och Alessio skulle åka ambulans till Karolinska. Det var akut!, säger hon till tidningen och understryker sedan hur upplevelsen följt med henne:

– Så jag har erfarenhet av just RS. Det är så läskigt!

Perrellis stora oro för sonen Alvin – otäcka besöket på barnsjukhusets akut

För en vecka sedan publicerade Charlotte en bild på Instagram föreställande en selfie på henne själv med en mycket hängig fyraåring i knät. Hon berättade att sonen varit så pass hängig att familjen tvingats ställa in den planerade resan till Spanien, där de haft sommarhus under många år.

”Puh… tredje veckan m sjuka barn i omgångar. Börjar ledsna… igår var det 10 tim kö på barnakuten?! Mängder av ledsna rädda mammor med sjuka barn i RS. Hoppas vi slipper åka in idag också….”, skrev hon intill bilden.

I intervjun med mammatidningen berättar artisten om det som hände efter inlägget, nämligen en resa till akuten efter att sonen uppvisade andningssvårigheter

Annons

– Detta började med hosta och hög feber på 40 grader för Alvin. Tempen hoppade upp och ner i två veckor och han hostar slem tills han kräktes… I veckan beslutade vi oss för att åka till doktorn då hade han öroninflammation och krupp liknande hosta som han alltid får när han blir förkyld. Han fick kortison mot hostan och penicillin och hostmedicin. Men det blev inte bättre och han syresätter inte så bra, så vi åkte in till barnakuten på Karolinska sjukhuset.

Men trots att Alvin hade svårt att syresätta blodet i kroppen, så fick de ändå vänta på akuten i flera timmar. Något som fick artisten att reflektera över sjukvårdens platsbrist och enorma resursbehov.

– Det var tio timmars kö, jag blev bestört över vilken arbetsbelastning läkare och all sjukpersonal har där. De sliter något oerhört. Bedrövligt, konstaterar Charlotte.

– Vad har hänt? Hur ska vi komma till rätta med vården?, frågar sig artisten som vill belysa problemet.

Foto: Mattias Hansson/TT

Annons