Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Peter LeMarc drabbad av stroke: ”Delar av mitt synfält är borta”

10 mar, 2023 
Den folkkäre artisten och låtskrivaren Peter LeMarc har fått en stroke. Det berättar han själv i ett långt inlägg på sin Instagram.
– Livskartan ritas än en gång om, skriver han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För snart sex veckor drabbades Peter LeMarc av en så kallad vänstersidig occiptal stroke, som drabbar vänster bakre hjärnan. Artisten och låtskrivaren, som fyllde 64 år i höstas, berättar om händelsen i ett långt inlägg på Instagram.

Se också: Efva Attling och Eva Dahlgrens kärlekssagaBrand logo
Se också: Efva Attling och Eva Dahlgrens kärlekssaga

"Delar av mitt synfält är borta. Detta gör att jag har väldigt svårt att läsa löpande text, som i t.ex. böcker eller tidningar. Jag får inte heller köra bil”, skriver han.

Det går inte i nuläget att säga om skadorna är bestående eller hur mycket hjärnan kan lära om, skriver LeMarc. Men under de sex veckor som har gått har synbortfallet inte förbättrats nämnvärt.

Annons

”Det går alltså lååååångsamt att skriva detta och jag tackar förut avskydda autocorrect. Alla experter säger: tid och tålamod. Tyvärr är tålamod min allra sämsta gren. Men mina armar, ben, leder, tal, sångröst och humor är intakta. Kanske är min humor om möjligt lite svartare.”

Vidare skriver Peter LeMarc att han fort blir väldigt hjärntrött, och att han därför inte varit aktiv på Instagram.

”Livskartan ritas än en gång om”, skriver han.

Flera profiler och artister har visat sitt stöd, bland annat skickade Kristian Luuk, Efva Attling och Niklas Strömstedt hjärtan i kommentarsfältet. Uno Svenningsson kommenterar ”Bästa Peter”.

Annons