Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Pia Johanssons ofrivilliga singelliv: ”Längtar efter en partnerrelation”

30 dec, 2022 
Stjärnorna på slottet-aktuella Pia Johansson delade med sig av många detaljer från privatlivet i programmet.
Nu berättar hon om det aktiva sökandet efter kärlek och förhoppningarna på framtiden i en intervju med Allas.
– Carolina Gynning är ju en fena på detta, så jag tänker ta hjälp av henne!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Komikern Pia Johansson, konstnären Lars Lerin, artisten Jon-Henrik Fjällgren, allkonstnären Carolina Gynning, skådespelaren Anja Lundqvist utgör kvintetten som medverkar i Stjärnorna på slottet 2022.

Video: Pia Johansson i Stjärnorna på slottet: Jag är redo för kärlekenBrand logo
Video: Pia Johansson i Stjärnorna på slottet: Jag är redo för kärleken

Traditionsenligt har SVT-serien premiär vid slutet av året. Fredagen den 30 december sänds säsongens första avsnitt. Först ut att få stå i centrum är Pia Johansson, som bland annat delar med sig av ett aborttrauma, som delvis ligger till grund för hennes barnlöshet.

– Det är inte allas mening att ha barn, säger hon i avsnittet.

Upplevelsen i Stjärnorna på slottet: ”Kunde läka nya saker i mig”

När tidningen Allas träffar komikern Pia på pressträffen inför premiären av Stjärnorna på slottet berättar hon upplevelsen och relationen till de andra deltagarna. Hon berättar att de, i början av inspelningen, fattade ett gemensamt beslut:

Annons

– Vi hade så många beröringspunkter. Så vi kände att snabbt att vi öppnar upp. Vi är det här gänget som bjuder på det här. Ganska rakt på från början. Vi blev positivt smittade av varandras berättelser, så man vill liksom brassa på. För om man gör det kan man också hjälpa någon annan som lyssnar och tittar, berättar hon.

Fr.v. Pia Johansson, Lars Lerin, Jon Henrik Fjällgren, Carolina Gynning och Anja Lundqvist.
Fr.v. Pia Johansson, Lars Lerin, Jon Henrik Fjällgren, Carolina Gynning och Anja Lundqvist.

Pia har tidigare öppnat upp uppväxten med en alkoholiserad pappa och en barnlöshet, som engagerat omgivningen.

– Jag har ju berättat den här historien förut. Jag har gått igenom den och är klar med den. Jag behöver inte känna att jag outar mig för först gången, berättar Pia för tidningen och förklarar att hon inte är nervös inför premiären av programmet.

Annons

Vidare förklarar hon att hon blev överraskad av de andra deltagarnas berättelse. Något som hon upplever också läkte sår hos henne själv.

– Jag blev berörd av de andras berättelser. Jag är uppvuxen i en alkoholistfamilj och har haft den här medberoenderollen, men Lars och Anja är ju nyktra alkoholister och har den andra sidan av myntet. Där kunde jag läka nya saker i mig. Via beröringspunkten.

Pia Johanssons starka kärlekslängtan: ”Inte hittat rätt”

Den 62-åriga komikern har även tidigare uttryckt hur den såriga relationen till pappan påverkat hennes relationer med andra män.

– Det är kanske inte något jag brukar prata om, men nu är jag mogen att berätta om det, för… allt hopp är ändå ute. Nej, jag skojar bara, skrattar Pia Johansson. Hon fortsätter:

– Man tänker ju att man vill vara personlig, men inte privat innan inspelningen, men nu kände jag att det är så många som också söker någon, precis som jag. Som inte har hittat rätt.

Pia Johansson har varit ett återkommande ansikte i underhållningsprogrammet Parlamentet, under många år.
Pia Johansson har varit ett återkommande ansikte i underhållningsprogrammet Parlamentet, under många år.

Pia påpekar än en gång att hon tror att hennes ärlighet kan hjälpa någon annan. Framför allt då det är ett så universellt ämne.

Annons

– Just det här att längtan efter kärlek är så stark. Längtan efter en partnerrelation. Den har jag ju fortfarande. Jag har inte hittat honom än, säger hon.

Är det ett aktivt sökande?

– Ja, det tycker jag absolut!

Pia Johanssons singelliv – vill ha hjälp av Carolina Gynning

Vidare under intervjun berättar Pia Johansson om åren som singel. Hon utvecklar vilka metoder hon använt sig av i sitt sökande efter en romantisk relation.

– Jag har provat det mesta. Allt ifrån den här kontaktannonsen… Det var det värsta. Det rekommenderar jag inte!, skrattar hon.

Hon reflekterar över det faktum att man på något sätt bör vara ”hel” innan man träffar någon. Eller, kanske inte nödvändigtvis vara hel, men åtminstone inte söka efter en relation som ska göra en hel. Det blir för mycket press att begära det av någon.

– Det är svårt när man är lite känd, för man vill ju inte att någon tänker ”Jaha, är det hon i Parlamentet”. Nej, det vill man ju inte, säger hon.

Men Pia Johansson har en plan på hur hon ska gå till väga för att träffa kärleken.

– Mina nära och kära får börja matchmakea tycker jagt. Det gjordes mer förr. Jag saknar det. Carolina [Gynning reds. anm.] är ju en fena på detta, så jag tänker ta hjälp av henne!

Foto: Lena Granefelt/SVT, Jonas Ekströmer/TT

Annons