Prins Harry och Meghan Markle startar Instagramkonto

Prins Harry och Meghan Markle
Nu finns prins Harry och hertiginnan Meghan Markle på Instagram! I sin första post utlovar paret att lägga ut uppdateringar om sina välgörenhetsengagemang och viktiga tillkännagivanden.

Med bara ett par veckor kvar innan de blir föräldrar för första gången har Meghan Markle och prins Harry startat ett gemensamt projekt – Instagramkontot @sussexroyal, som i skrivande stund redan är uppe i över 2 miljoner följare.

Precis som prinsessan Madeleine, som driver Instagramkontot @princess_madeleine_of_sweden, och prinsessan Sofia och prins Carl Philip, som har det gemensamma kontot @prinsparet, vill Harry och Meghan visa sig som ett modernt kungligt par med offentlig närvaro i sociala medier.

Meghan Markles konto stängdes ner

Meghan Markle hade under sin tid som skådespelerska ett populärt Instagramkonto, som hon tvingades stänga ner i samband med att hon blev kunglig vid bröllopet till prins Harry. Men nu är hon alltså tillbaka på Instagram.

”Välkommen till vårt officiella instagram”, skriver paret i sitt första inlägg. ”Vi ser fram emot att dela med oss av arbetet vi brinner för, välgörenheten vi stödjer, viktiga tillkännagivanden och möjligheten att belysa nyckelfrågor.”

Paret postar också ett bildspel med foton från sina uppdragsresor, bilder på när de möter brittiska folket och en av parets favoritfoton från sitt bröllop.

Harry och Meghan väntar nu sitt första barn, som är beräknat att födas i slutet av april. Huruvida barnets födelse offentliggörs på Instagram återstår att se.

Av Malin Karlberg/Femina.se

Foto: TT, Instagram

Läs också:

Dessa produkter kan inte Meghan Markle leva utan

Så stylar Meghan Markle alltid det klassiska nyckelplagget

Därför använder Meghan Markle inte mönstrade kläder