Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prins Harry och William blir utan – han ärver prinsessan Dianas barndomshem

11 apr, 2022 
Jessica Rådne
prinsessan diana, prins harry och prins william, park house
25 år har gått sedan prinsessan Dianas tragiska död. Nu kommer uppgifter om vem som ärver hennes barndomshem Park House i Sandringham.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När prinsessan Diana dog i en trafikolycka hösten 1997 fick sönerna prins William, 39, och prins Harry, 37, dela på hennes förmögenhet. Enligt Forbes delades tillgångar motsvarande 90 miljoner kronor samt smycken värda uppemot 12 miljoner kronor upp och tillföll prinsarna då de fyllde 25.

prins harry, prins william och prinsessan diana
Prinsarna Harry och William med mamma prinsessan Diana 1988.

I den uppmärksammade intervju som prins Harry och hans hustru Meghan Markle gav till Oprah Winfrey i fjol menade han att mamma Dianas arv varit det som gjort att paret kunnat bryta sig loss från kungahuset.

Annons
Se också: Prinsessan Dianas stilresa genom tidernaBrand logo
Se också: Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

– Allt jag har är det min mor lämnade efter sig och utan det, hade vi inte kunnat genomföra det här, sa Harry och hintade om att pappa prins Charles klippt alla ekonomiska band.

Något som sönerna däremot inte fick ärva var prinsessan Dianas barndomshem Park House i Sandringham. Nu rapporterar Expressen med hänvisning till internationella källor vem som står på tur att ta över fastigheten.

Diana växte upp på Park House

park house i sandringham
Prinsessan Diana bodde i Park House fram till hon var 14 år.

Park House ligger på kungliga ägor. Fastigheten tillhör drottning Elisabeth II och har sedan 1987 fungerat som ett center för människor med funktionsnedsättning. Prinsessan Dianas adlige far John Spencer hyrde huset under Dianas uppväxt och det var där hon tillbringade sina 14 första levnadsår.

Annons

Expressen rapporterar nu med hänvisning till nöjessajten Nicky Swift att prinsessan Dianas brorson Louis Spencer, 28, är den som en dag kommer att få ta över barndomshemmet. Detta då det enligt tradition är den förstfödda sonen i familjen Spencer som ska ärva.

Vem är Louis Spencer?

louis spencer
28-åriga Louis Spencer står först i arvsledet.

Louis Spencer är prinsarna Harry och Williams kusin. Hans föräldrar är prinsessan Dianas lillebror Charles Spencer och modellen Victoria Aitken. Louis föddes i London 1994 och växte upp i Kapstaden, Sydafrika. Han har fyra yngre systrar men står tack vare familjetraditionen i huset Spencer först i arvsledet.

I ett citat till Nicki Swift säger Louis äldsta syster Kitty Spencer att syskonen har accepterat ordningen.

– Vi har växt upp med förståelsen om att det är Louis som ska ärva Park House och Louis kommer att göra ett fantastiskt jobb, säger hon.

Källa: Expressen

Foto: TT

Annons