Prins Julian Herbert Folke – här är sanningen bakom namnen

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip

Foto: Kungliga Hovstaterna

Två helt otippade namn – men nu kan vi avslöja sanningen bakom det kärleksval som Sofia och Carl Philip gjort för sin son prins Julian.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har gjort sitt val och kungen har sagt sitt. Sveriges nye prins heter Julian Herbert Folke och är hertig av Halland.

Och det finns en alldeles speciell historia bakom valet av just de tre namnen.

Se de första bilderna på Prins Julian och video från Kungens konselj
0:52

Efter reklamen: Se de första bilderna på Prins Julian och video från Kungens konselj

(0:52)

Slå på ljud

Herbert till att börja med! Det seglade ju upp från ingenstans. Men nu kan Svensk Dam avslöja att prinsessan Sofia och prins Carl Philip på detta vis hedrar en älskad släkting:

– Namnet Herbert har prins Julian fått efter prinsessan Sofias morfar, som hette Herbert i andranamn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Prins Julian Herbert Folke Namnen

Det ligger mycket omsorg och många känslor bakom det namnvalet.

Foto: Kungliga Hovstaterna

Namnet Folke är valt för att hedra kungen, som heter så i tredjenamn. Och han har i sin tur fått det efter sin gudfar, greve Folke Bernadotte som räddade så många människor med sina vita bussar under andra världskriget.

Och namnet Julian? Det har prinsessan Sofia och prins Carl Philip helt enkelt valt för att de tycker om det. Ett fint namn! Och håll med om att det liksom ligger bra i munnen?

Så fick prins Julian sina namn

Kungen Konselj Prins Julian Herbert Folke

Kungen vid konseljen som hölls nu under söndagen. En mycket stolt farfar som fick träffa sitt nya barnbarn för första gången i går.

Foto: Kungliga Hovstaterna