Prinsessan Madeleine: ”Leonore är lik mig som barn”

Prinsessan Leonore med mamma Madeleine

Prinsessan Leonore är sin mamma upp i dagen, något som trebarnsmamman Madeleine nu bekräftar i ny intervju. "Vi är så lika."

Det är knappt man kan se skillnaden på lilla Leonore och prinsessan Madeleine i samma ålder. Likheten är slående. I en exklusiv intervju med magasinet Mama berättar nu Madeleine om hur hon ser sig själv i sin äldsta dotter.

Leonore och jag har många likheter

Madeleine berättar i artikeln hur de tre barnens personligheter skiljer sig åt. Hon är noga med att poängtera hur hon kan känna igen sig i Leonore.

Prinsessan Leonore som barn tillsammans med sin kanin

Madeleine och kaninen Snuffy busar. Foto: Charles Hammarsten

Chris O’Neill brukar säga att Madeleine och Leonore är så lika. Här ser vi en bild tagen 1986 av hovfotograf Charles Hammarsten med en lite trilskande sessa. Kaninen Snuffy på Solliden var inte i närheten lika sprallig som sin matte. Massor av spring i benen och energi förknippade kungaparet sin yngsta dotter med.

– Hon är mycket envis, sade Silvia.

Leonore är den spralliga

Visst ser även trebarnsmamman hur lik dottern är henne.

– Hon kan stampa med foten när hon blir arg. Jag var nog också lite så när jag var liten, rätt bestämd av mig… Leonore är den livliga och spralliga. Nicolas är mycket mer lugn och känslig med ett stort hjärta, en riktig mammas pojke… Adrienne är väldigt enkel, glad, lugn och harmonisk, och bara hänger med.

Prinsessan Leonore hoppar och busar

Hon är ju helskön, den där prinsessan Leonore! Så mycket energi och skratt!

Tålamod är ingen egenskap som mor och dotter gillar.

Prinsessan Leonore dansar för sig själv

Madeleine var omvittnat bångstyrig som liten. Alla som har sett Leonore i direktsändning på SVT vet hur vild Leonore var i kyrkan när småsyskon döptes. Hon ville inte sitta still! Prinsessan Leonore har en stark vilja, vilket också syns på detta kollage.

Kollage av prinsessan Leonore under ett direktsänt dop

När drottning Silvia hade besökt Madeleine på sjukhuset och sett sitt nyfödda lilla barnbarn för första gången, fick hon frågan : Vem var hon mest lik, prinsessan Madeleine eller Chris?

”Det där ändrar sig väl hela tiden. Men just då, när vi träffades för första gången, så påminde hon väldigt mycket om prinsessan Madeleine”, blev svaret.

Prinsessan Madeleine, 5 år, i en stor med filt.

På bilden ovan ser vi Madeleine fem år gammal. Inte helt olik sin dotter, eller hur?

Av Adrienne Bönelyche/Svenskdam

Foto: TT

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: