Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prinsessan Sofia i bild – folk tror sig veta könet och namnet

15 dec, 2020 
Sebastian Mattsson
Julhälsningen från prinsessan Sofia och gänget väcker reaktioner. En detalj i bilden får folk att tro att namnet och könet på barn nummer tre är avslöjat.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Alexander och prins Gabriel fick igång julstämningen rejält i helgen. Efter att både kronprinsessan Victoria med familj och prinsessan Madeleines gäng i Florida bjudit på adventshälsningar, så var det nu dags för kvartetten på Villa Solbacken.

Se prinsparets adventshälsning härBrand logo
Se prinsparets adventshälsning här

Julhälsningen kom dessutom bara dagar efter att Sofia och Carl Philip gått ut med att de väntar sitt tredje barn. Detta ledde till att folk fick dråpliga associationer när de såg en detalj i klippet.

Prinsessan Sofia gravid – detaljen väcker reaktioner

I en sekvens ser man nämligen att Sofia och Carl Philip hängt tre julstrumpor över den öppna brasan: en till Alexander, en till Gabriel och en till Siri. Men om man inte är en nörd inom kungliga ting, så kanske man inte vem den sista strumpan refererar till. Man kan till och med lockas till att tro att prinsparet avslöjat på namnet och könet på det stundande familjetillskottet.

"Glad lucia, trevlig advent och god jul men vem är Siri som har en strumpa på spisen?", skrev en användare i kommentarsfältet.

Annons

"Mysigt, lite avslöjande i bakgrunden med strumporna", skriver en annan.

Michael Svensson på TV4 Nyheterna la märke till förvirringen och gjorde ett minireportage om detta.

– I bakgrunden syns tre julstrumpor. Men vem är Siri? Nej, det är inte det kommande syskonet – utan familjens hund. Borderterriern Siri syns också i bild under julhälsningen, säger Michael i reportaget.

Det är den här bilden som har förvirrat många.

Passar bäst hos en aktiv familj

Prinsfamiljen älskar sin Siri. Kennelklubben beskriver borderterriern som en tålig och lättskött hund som passar bäst hos en aktiv familj, och kallar den för ”en glad kompis med ganska stort aktivitetsbehov”: En lättlärd vovve som älskar människor och som är bra med barn, men som helst vill ha sällskap och som därför inte passar lika bra i familjer som heltidsarbetar. Men var beredd på att den har starkt jaktinstinkt, borderterriern är en grythund.

Annons