Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Prinsessornas klänningar på Nobel 2019

11 dec, 2019 
Anna-Lena Pettersson
Kollage av prinsessorna på Nobelfesten 2019.
Drottning Silvia och prinsessorna gjorde ingen besviken när det gällde valet av klänningar till Nobel 2019. Se klänningarna och läs om designen här.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Som vanligt under Nobelfestligheterna var det framför allt prinsessorna Victoria, Madeleine och Sofia och deras klänningar som var i blickfånget.

Och klänningarna i år gjorde ingen besviken. Vi fick se vackra kreationer från både svenska och utländska designers.

Videon kunde inte hittas

Kronprinsessan Victorias nobelklänning 2019

Victoria går inte ifrån sin vana att välja svensk design på Nobelfesten. I år bar kronprinsessan Victoria en dramatisk svart och vit klänning designad av den svenska designern Selam Fessahaye. Klänningen är assymetrisk och har en stor puffärm på höger axel. Kjolen hade massor av volym i svart och vitt och tyget hade ett jaquardmönster och mönster av rosor i silvertråd.

Här är Victorias Nobelklänningar genom åren:

Videon kunde inte hittas

Även på årets Polarprisgala valde Victoria en klänning av Selam Fessahaye – då en rosa tylldröm som fick mycket uppmärksamhet. Selam Fessahaye är ett av de hetaste namnen in om svensk design just nu och som blev utnämnd till Årets blickfång på Elle-galan 2019.

Annons

Prinsessan Madeleines nobelklänning 2019

Både prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine valde axelbandslösa klänningar. Prinsessan Madeleine som vi brukar se i milda färger valde i år en starkt magentafärgad klänning designad av den latinamerikanska designern Angel Sanchez.

Klänningen var stilren och sydd i sidengazar. Även om klänningen ser helt axelbandslös ut så avslöjar en rad av magentafärgade knappar i ryggen att den har en överdel av tunt hudfärgat tyg.

Prinsessan Sofias nobelklänning 2019

Precis som prinsessan Madeleine hade prinsessan Sofia valt en stark färg till Nobelfesten i år, i det här fallet en vackert blå klänning signerad den svenska designern Emelie Janrell. Klänningen var tillverkad i italiensk sidencrèpe och hade ett korsetterat liv. Klänningen var axelbandslös men hade stora ärmar som började nedanför axlarna.

Designern Emelie Jarnell utnämndes till årets nykomling på Elle-galan 2018.

Foto: TT

Annons