Programledaren Helena af Sandeberg stoppas från Guldbaggegalan

Porträtt av Helena af Sandeberg som tvingas ställa in sin medverkan på Guldbaggegalan 2020.
Bara timmar innan kvällens Guldbaggegala meddelar Helena af Sandeberg att hon tvingas ställa in sin medverkan som prisutdelare.
”Så man skulle delat ut pris till fantastiska kollegor på guldbaggegalan ikväll... Men vinterkräksjukan ville annorlunda.”, skriver skådespelaren i ett inlägg på Instagram.

I kväll är det dags att dela ut Guldbaggar för årets skådespelarinsatser. Den årliga Guldbaggegalanhålls på Cirkus i Stockholm, och på plats finns en hel drös med skådespelare för att ta emot pris eller stötta varandra.

En av alla som skulle dela ut pris under galan var Helena af Sandeberg. Men i ett inlägg på Instagram berättar hon nu att hon måste ställa in sin medverkan, bara timmar innan galan. Det på grund av att hon drabbats av sjukdom.

Allt du behöver veta om Guldbaggegalan:

Videon kunde inte hittas

”Så man skulle delat ut pris till fantastiska kollegor på guldbaggegalan ikväll... Men vinterkräksjukan ville annorlunda..”, skriver hon samtidigt som hon delar en bild av sig själv från sjukhussängen.

Hon fortsätter:

”Men tanken på att kräkas i direktsändning känns inte så lockande trots allt.... Så askungen blir hemma...Vad vore en bal på slottet? Eller en guldbaggegala på cirkus? Alldeles, alldeles underbar hoppas jag!” skriver hon och önskar sina kollegor en magisk kväll.

Kommentarsfältet är fyllt av krya på dig-hälsningar.

De kan vinna pris under Guldbaggegalan 2020

Helena af Sandeberg: Jag har varit en orolig själ

Under kvällens gala är det många svenska skådisar som kan kamma hem priser. I kategorin Bästa kvinnliga huvudroll är Sanna Sundqvist, Pernilla August, Emelie Garbers och Vidgis Hentze Björck nominerade. I kategorin Bästa manliga huvudroll kan Jonas Karlsson, Johannes Kuhnke, Levan Gelbakhiani, Gustaf Skarsgård och Matias Varela vinna pris.

De är nominerade till Guldbaggegalan 2020

Och nominerade för sina insatser som biroller i filmer ser vi bland annat Evin Ahmad, Alba August, Tomas von Brömssen och Sissela Benn.

Guldbaggegalan arrangeras av Svenska filminstitutet tillsammans med SVT, och i skrivande stund har varken Filminstitutet eller SVT gått ut med hur reservplanen för kvällen ser ut.

Guldbaggegalan sänds på SVT1 klockan 20.00 under måndagskvällen.

Foto: TT/Magnus Sandberg, Instagram