Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Quiz – vet du vad emojisarna betyder?

27 okt, 2020 
Johanna Svan
Olika emojisar.
Emojis, de små smileygubbarna med olika ansiktsuttryck har blivit mer eller mindre standard och de flesta använder dem på alla möjliga sätt. Men vet du vad de betyder? Ta vårt roliga quiz och se hur många rätt du får!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Emoji är ursprungligen ett japanskt ord som bety­der bild. På svenska är det ett så kallat piktogram, en liten bild som ofta används i digital kommuni­kation för att förmedla en känsla.

Emojisar började användas av japanska telefonoperatörer och mobiltillverkare kring 2005.

Videon kunde inte hittas

Under 2010-talet ökade populäriteten även i väst och Emojis blev standard i hela världen runt 2011 när operativsystemet iOS 5 till iPhone släpptes och emoji-tangentbordet blev integrerat. I ungefär samma veva blev det självklart för alla stora plattformar och sociala medier att ha stöd för emojis.

Men använder du dem rätt och vet vad de betyder? Kolla om du har koll i vårt quiz!

Quiz: Vad betyder olika emojisar?

Digitant-böckerna hjälper dig!

Perfekta för dig som vill lära dig det digitala mer eller kanske som en present till någon du vill hjälpa med ett digitalt utanförskap!

I böckerna Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen och Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet får du lära dig grundläggande saker om digitalisering och hur du får mest nytta av din smarta telefon, dator och läsplatta.

Du får till exempel lära dig hur du kommer igång med att betala räkningar, mejl och Facebook och hur du gör ditt liv smidigare med hjälp av olika digitala tjänster som autoreply på mejl. I båda böckerna finns en ordlista över vanliga ord på internet och förklaring till vad olika uttryckssymboler betyder!

Läs mer och beställ bok 1 här (reklamlänk)

Läs mer och beställ bok 2 här (reklamlänk)

Annons