Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Rania Shemoun Olssons besked efter kollapsen i TV4

27 jan, 2020 
Saga Pettersson
Porträtt av Rania Shemoun Olsson som berättar om sin kollaps i TV4.
I helgen berättade Rania Shemoun Olsson om sjukdomen som orsakat att hon kollapsade strax innan sändningen i TV4.
Hon möttes av ett stort stöd från tittarna, och tackar nu för alla tips och råd.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tittarna ser Rania Shemoun Olsson, 44, i rutan för TV4:s räkning titt som tätt. Oftast som nyhetsankare, men också som som programledare för Nyhetsmorgon när hennes kollegor haft annat på agendan.

Det bli en hel del jobb, något som Rania berättat tidigare, för bland annat Hänt.se:

– Det är väldigt kul jobb men det är ett jävligt tufft jobb. Det är inte så enkelt som det ser ut. När man kör Nyhetsmorgon så jobbar man kanske 3-4 timmar på kvällen också för att förbereda alla intervjuer och programdelar.

Under helgen berättade hon om en otäck händelse som skedde bara tio minuter sändning, hon fick en yrselattack och kollapsade.

I lördags drabbades jag av en hemsk yrselattack. Jag segnade ner på redaktionsgolvet. Det här var ca 10 min före 8-sändningen. Ja det var dramatiskt bakom kulisserna, tänk paniken! Och ja, jag hann tänka ”vem ska köra sändningen?!””, förklarar hon i ett inlägg på Instagram. hon fortsätter:

Lyckligtvis hade jag omtänksamma och oerhört hjälpsamma kollegor runt mig som kom till undsättning och som också täckte för mig”.

Annons

Efter flera läkarbesök har Rania fått svar på vad hon drabbats av, Menières sjukdom. Det är en sjukdom i innerörat som kännetecknas av yrselanfall, tryckkänsla, tinnitus och varierande hörselnedsättning.

Rania tackar TV4-tittarna för stödet

Bland kommentarerna till inlägget möttes hon av ett enormt stöd från TV4-tittarna, många har också delat med sig av sina erfarenheter med sjukdomen.

Bland kommentarerna har nu Rania själv svarat och tackat för allt stöd.

TACK ALLA som hört av sig om tips, råd och delat med er av egna erfarenheter! Försöker komma ikapp allt som skrivs. Snart så. Era ord betyder oerhört mycket och värmer mitt hjärta till tusen! Ni är fina människor som värnar om andra. Och jag är väldigt glad att vi kan hjälpa varandra. Känner mig lyckligt lottad!”, skriver Rania Shemoun Olsson.

View this post on Instagram

Öronproppar - för olika situationer - finns det tydligen. Har lärt mig den hårda vägen. Hälsan - en så skör sak. Och det finns så många konstiga sjukdomar man kan få. I lördags drabbades jag av en hemsk yrselattack. Jag segnade ner på redaktionsgolvet. Det här var ca 10 min före 8-sändningen. Ja det var dramatiskt bakom kulisserna, tänk paniken! Och ja, jag hann tänka ”vem ska köra sändningen?!” Lyckligtvis hade jag omtänksamma och oerhört hjälpsamma kollegor runt mig som kom till undsättning och som också täckte för mig. Efter besök hos flera läkare och till slut hos öronspecialist har jag nu fått en diagnos. Jag har drabbats av Ménières sjukdom. Ehh vad?! Har aldrig tidigare hört talas om detta. Sedan i december har jag iaf gått med nedsatt hörsel, yrsel, illamående, kraftig huvudvärk och brus i örat. Det sistnämnda har jag nu fått veta är tinnitus. Ménières triggas av ljud, stress, och sömnbrist. Check på allt mao. Har fått medicin som ska hjälpa innerörat på traven - för det är innerörat som inte sköter sin uppgift. Annars handlar det mesta om att jobba med sig själv. Omvälvande att inse att man INTE är superwoman - att man inte bara kan kötta på. Många fina människor har hört av sig och undrat vart jag har tagit vägen. Ja, jag tar mest långa promenader just nu och är hemma och vilar. Skittrist! Har avverkat alla A-klassade serier. Är inne på B-listan! Inser att jag framför allt måste vara snällare mot mig själv. Herregud, det finns ju såklart långt långt värre saker att drabbas av. Det är inte synd om mig men det är omtumlande att känna sig så ofunktionell. Är det någon annan som har Ménières och vill dela med sig? Erfarenheter, tips och hjälpmedel? Kram från öronproppstanten som också vill önska er ett ypperligt fredagsmys. ❤️ #menieresdisease #menieres

A post shared by Rania Shemoun Olsson (@raniashemoun) on

Foto: TT, Instagram

Annons