Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Reggaesångaren Peps Persson är död – blev 74 år gammal

27 jun, 2021 
Beatrice Söderlund
PEPS PERSSON ÄR DÖD
Blues- och reggaesångaren Per ”Peps” Persson har avlidit. Det bekräftar en nära vän och skivbolagskollega för tidnignen DN. Artisten blev 74 år gammal.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisar som lämnat oss 2021Brand logo
Kändisar som lämnat oss 2021

Blues- och reggaesångaren Per ”Peps” Persson har avlidit. Det bekräftar en nära vän och skivbolagskollega för tidningen DN.

Sångaren och låtskrivaren inledde sin musikkarriär i början av 1960-talet och är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har skrivit låtar som blivit riktigt stora hos svenska folket. Du känner säkerligen igen låten Oh boy som gjort stor succé i många år.

Peps heter egentligen Per-Åke Tommy Persson. Han kommer från skånska Hässleholm och har nu avlidit 74 år gammal.

Peps Perssons artistkarriär – en av Sveriges främsta reggaesångare

Peps karriär startade på 60-talet då han gjorde om en gammal lada till ett nytt musikhak i den lilla byn Röinge, strax utanför Hässleholm. Alla ungdomar i de närliggande städerna tog sig snart till ladan som växte i popularitet.

Annons

Han har haft en strålande karriär och låten Oh Boy har gått varm hemma hos svenskarna. Låten har beskrivits som en riktig klassiker att sjunga med till, och Peps har själv uppträtt med låten på Allsång på Skansen i SVT.

Peps är en av Sveriges främsta blues- och reggaeartister genom tiderna och var en av de som förde bluesen till Sverige. Under sin karriär fick han en Grammis och han blev dessutom år 2015 invald i Swedish Music Hall of Fame.

Avled under söndagsmorgonen hemma i Vittsjö

Sist Peps uppträdde i tv-sammanhang var år 2005 när han och komikern och skådespelaren Robert Gustafsson gjorde succé på Allsång på Skansen. Då klädde nämligen Robert Gustafsson ut sig till Peps och de sjöng den stora hiten Oh boy tillsammans.

År 2019 var han tillbaka igen på scenen för att bland annat uppträdde för Vittsjö GIK:s damlag i fotboll. Trots att han inte gillar fotboll så mycket så ligger klubben honom varmt om hjärtat.

Peps Persson avled under söndagsmorgonen hemma i Vittsjö.

Annons