Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Rickard Söderberg om nya livsstilen – efter tuffa beskedet

13 jan, 2020 
Mikaela Alex
Kollage av Rickard Söderberg.
Efter ett läkarbesök har operasångaren Rickard Söderberg valt att göra en livsstilsförändring. I ett inlägg på Instagram berättar stjärnan själv om beslutet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I höstas gjorde den färgstarka operasångaren Rickard Söderberg sig till en början av det det långa håret, som han sedan skänkte till cancersjuka barn. Och nu är även magen borta. Han berättar om förvandlingen i ett Instagram-inlägg nyligen, och inleder med att han inte varit missnöjd med sin kropp innan:

“…jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet,” skriver han i inlägget.

Tvingad till ny livsstil

Men när kroppen plötsligt sa ifrån kom en vändpunkt för sångaren.

“[…] I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp,” fortsätter han.

Rickard ser det som att han fick en chans till en livsstilsförändring. Han har lagt om sin kost, börjat meditera mer, träna med och lagt till lite terapi. Och förändringen är tydlig. Men han vill förtydliga att det inte varit utseendet som varit i fokus.

Annons

“Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad,” skriver han vidare.

Äger ingen våg

Rickard Söderberg fortsätter med att sprida kärlek genom att skriva att vi alla borde älska våra kroppar, även med dess skavanker och brister.

View this post on Instagram

Sorry för långt inlägg, men ville bara berätta. 👉 Det är nämligen så att jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🐣🐥🦢 Men i somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. 🔥🌡Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. 🧬🌍 Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring. ♻️🧩Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt; mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. 🎈Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. 🧟‍♂️ Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. 🦦 Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🌺🌸🌼 Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super! 🤍

A post shared by Rickard Söderberg (@gaytenor) on

“Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super!”

Till Aftonbladet säger han att han inte har ägt en våg på 30 år och aldrig kommer att köpa en – istället handlar det om att insidan ska må bra. Förutom att börja träna och fortsätta med sin vegetariska kost har han gjort förändringar som att minska på gluten.

– Jag har istället försökt laga mat själv, både för att det blir nyttigare och för att det är något fridfullt med att, de dagar jag har tid, göra gigantiska storkok och fylla frysen. Så har jag med mig matlåda istället för snabbmat på lunchen, säger han till tidningen.

Källa: Instagram, Aftonbladet

Foto: Instagram, TT

Annons