Rickard Söderbergs budskap i coronatider: ”Solen går upp ännu en dag”

Operasångaren Rickard Söderberg i en t-shirt med texten Love is a human right.

Rickard Söderberg uppmuntrar följarna att vara positiva.

Foto: Åsa Sjöström

Operasångaren Rickard Söderberg sprider glädje och uppmuntran till sina följare via Instagram – trots coronavirusets begränsningar.

SsDSRickard Söderbergs nya livsstil

Ingen som följer Rickard Gaytenor Söderberg på instagram kan ha missat hur hans livsstil förändrats de senaste månaderna.

Rickard Söderberg om nya livsstilen

Allt började under ett läkarbesök sommaren 2019. Då fick han veta att hans värden inte var optimala – och började ställa om hur han levde.

”I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm... hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särkilt god Gud mot det Universum som är min kropp”, skrev han på instagram då.

Förändringen innebar att han la om sin kost, började meditera och träna mer, samt började gå i terapi. Och operastjärnan var noga med att påpeka att det inte handlade om bantning, eller ett försök att få en ”strandkropp”.

Visa det här inlägget på Instagram

Sorry för långt inlägg, men ville bara berätta. 👉 Det är nämligen så att jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🐣🐥🦢 Men i somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. 🔥🌡Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. 🧬🌍 Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring. ♻️🧩Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt; mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. 🎈Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. 🧟‍♂️ Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. 🦦 Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🌺🌸🌼 Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super! 🤍

Ett inlägg delat av Rickard Söderberg (@gaytenor)

"inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020., jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad”, skrev han.

Se också 8 svenska vittnesmål om coronan i världen: "Apokalyptiskt"

Rickard Söderbergs kärleksfulla och uppmuntrande hälsningar i coronakrisen

”När stressen bankar på och världen skakar så måste vi vara rädda om varandra och peppa, lyfta, hjälpa och inspirera så mycket vi orkar”, skrev han den 12 mars när han publicerade en bild på sig själv på ett tåg genom landet.

Och nu, den 31 mars, passade han på att muntra upp deppiga följare som inte kan se något ljus och som har svårt att se ett slut på coronakrisen.

”Solen går upp ännu en dag. Den kommer gå upp imorgon också. Och dagen efter”, inleder han inlägget som uppmuntrar läsare att se en ljus framtid trots virusets framfart.