Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Rickard Söderberg om makens stöd: ”Såg att min inre musik tystnat”

04 jan, 2022 
Linn Seipel
Rickard Söderberg
Operasångaren Rickard Söderbergs kropp kollapsade för två år sen till följd av dåliga värden. I ett blottande vinterprat berättar han nu om hur maken Anders haft en nyckelroll i hans tillfrisknande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Operasångaren Rickard Söderberg, 46, berättar i ett öppenhjärtigt vinterprat om hela sin resa mot ett hälsosammare liv. Hur drivkraften aldrig varit ett nytt utseende eller en siffra på vågen. Med sig på sin sida hade han alltid maken Anders Söderberg, som enligt Rickard på många sätt varit oumbärlig under hans stora livsstilsförändring.

– Den enda som såg att min inre musik hade tystnat, det var Anders, berättar Rickard Söderberg i Vinter i P1.

Se också: Rickard Söderberg visar upp sin kolonilott

Rickard Söderberg visar upp kolonin "Lilla blå"Brand logo
Rickard Söderberg visar upp kolonin "Lilla blå"

Kroppen drabbad av långtgående inflammation

Rickard har tidigare talat ut om varför han behövde göra en så omfattande helomvändning, något MåBra skrivit om tidigare.

Annons

”I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp,” skrev han förra året i ett Instagram-inlägg.

”Utsidan är mindre men framförallt är insidan större”

Han la om sin kost, började meditera, träna och gå i terapi. Men utseendet var aldrig en drivkraft – något han nu berättar mer om i sitt vinterprat.

– Från första till sista stund varit ett emotionellt, mentalt och andligt äventyr. Inget annat, säger Rickard i programmet och fortsätter:

– Och jodå. Jag vet att jag ser annorlunda ut nu än för något år sedan. Men trots att jag är halv på utsidan, känner jag mig helare på insidan än jag kan minnas att jag någonsin gjort. Och det beror inte på att jag har arbetat med att göra min utsida mindre, utan min insida större.

Makens stöd avgörande för Rickard Söderbergs läkande

Vintervärden berättar vidare om hur maken varit en otrolig stöttepelare under den svåra perioden, men att Rickard inte kunnat se det först nu i efterhand.

– Det var han som fick krama mig när ångestattackerna inför arbetsresor hade tagit sådana absurda proportioner att de blivit en del av själva resan. Jag packade och grät medan han klappade på mig och gjorde allt vad han kunde för att vara vid min sida trots att jag var oförmögen att ta emot kärleken.

Källa: Sveriges Radio, Expressen, MåBra

Se också: Jag har slutat kriga

Rickard Söderberg har slutat kriga: ”Inte lika roligt att trycka till mig”Brand logo
Rickard Söderberg har slutat kriga: ”Inte lika roligt att trycka till mig”
Annons