Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Rikard Wolffs tunga höst: "Har legat på sjukhus"

13 nov, 2017 
Henrik Högström
Skådespelaren Rikard Wolff är aktuell i årets julkalender. Men privat har skådespelaren haft en tung höst med sjukdom: "Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus", skriver han på Instagram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Folkkära skådespelaren Rikard Wolff, 59, har haft en tung höst. Redan i somras fick skådespelaren ställa in flera stopp på musikteaterföreställningen Sommardrömmar på grund av sjukdom som krävde sjukhusvistelse.

Artisten beklagade själv de inställda spelningarna på Instagram: ”Så tråkigt men tyvärr nödvändigt. Vi ses snart igen på nya äventyr. Kärlek och omtanke”.

Lider av ärftlig sjukdom

Under flera år har Rikard Wolff lidit av lungemfysem, en ärftlig lungsjukdom som gör att han har svårt att andas.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

En sjukdom utan förbättringsprognos som så klart påverkar hela hans liv.

– Allting är väldigt reglerat. Jag röker inte, dricker kanske ett glas vin i veckan, jag har svårt att gå ut när det är kallt. Svårt att bära, svårt att gå i trappor. Måste sova ordentligt på nätterna, berättade Rikard Wolff för Expressen om sjukdomen inför sin medverkan i Stjärnorna på slottet 2014.

På sjukhus sedan i somras

Där berättade han också att attackerna, som gör att han har svårt att få luft, innebär ambulans till sjukhuset med syrgas.

Annons

– Det har varit väldigt allvarligt ibland. Det finns några tillfällen när jag verkligen kommit in i sista sekunden. Det blir ett stort pådrag när man hamnat på intensiven vid de akuta anfallen, berättade Rikard Wolff för tidningen.

Nu berättar skådespelaren på Instagram att han legat på sjukhus sedan i augusti.

Under inlägget har flera fans postat hälsningar och önskar honom ett snabbt tillfrisknande.

”Hälsan går alltid först och så glad att du ställde in för att prioritera det. Nu hoppas jag att det går åt rätt håll och att du snart mår bra. Ser verkligen fram att se dig i rutan framöver. Krya på dig”, hälsar en av många.

Rikard Wolff kommer, precis som han påpekar i inlägget, att synas närmast i julkalendern Jakten på tidskristallen tillsammans med bland andra Eva Rydberg och Kodjo Akolor.

Julkalendern Jakten på tidskristallen har premiär på SVT och SVT Play den 1 december.

Läs också: Tjuvkika på SVT:s julkalender 2017 här!

Annons