Så blev Maria Montazami känd

Så här gick det till när Maria Montazami blev känd
Den ständiga Hollywoodfrun Maria Montazami har tagit den svenska tv-publiken med storm sedan 2009. I år är det dags för den tolfte säsongen av Svenska Hollywoodfruar och ingen har varit med i närheten av lika många gånger som Montazami. Men hur gick det egentligen till när hon blev känd, nästan över en natt?

Maria Brigitte Anita Montazami (född Westphal) har sedan 2009 varit en av de stora profilerna i TV3:s Svenska Hollywoodfruar. Programmet, som 2019 inleder sin tolfte säsong, har genom åren gått igenom ett antal svenska kvinnor som lyckats och skapat sina egna liv i Kalifornien. Den enda som medverkat i samtliga säsonger är Maria Montazami – ett bevis på hur väl de Västerås-födda yrvädret tagits emot av tv-tittare i hela Sverige.

Genom årens gång har vi sett hennes barn Sara, Hanna, Emma och Nicholas växa upp, åka iväg till college, och bilda sina egna familjer. Tittarna har dessutom kunnat skapa en bekantskap med bland annat maken Kamran, systern Catharina och svärmor Betty. Och självklart familjens lurviga medlemmar, hundarna Copper och Molly.

Så här blev Maria Montazami en Hollywoodfru

Maria Montazami lämnade Sverige 1987 för att besöka sin syster i Los Angeles som då var utbytesstudent. Hon fick mersmak av staden och landet och beslutade sig för att stanna kvar och arbeta som servitris. Där mötte hon Kamran, som då ägde restaurangen hon jobbade på, och det slog gnistor direkt. Något år senare blev Kamran en framgångsrik mäklare och den nybildade familjen flyttade till Laguna Niguel (i Orange Country, Kalifornien).

Att hon blev en tv-kändis var inget som var planerat. På Amelia.se har hon berättat om hur det gick till när hon först fick kontakt med produktionen. En tidigare anställd hemma hos familjen Montazami, (de hade länge barnflickor till barnen) Katarina, hade haft kontakt med en castingagent som frågat runt om möjliga deltagare till programmet. Agenten kontaktade sedan Maria – och resten är svensk tv-historia. Svenska Hollywoodfruar är det mest sedda programmet på TV3 någonsin.

Den första säsongen bestod av Maria, Anna Anka och Agnes-Nicole Winter. Säsongen blev mycket uppmärksammad, mycket tack vara Anna Ankas kontroversiella uttalanden, men även på grund av Maria Montazamis genomslagskraft hos den svenska tv-publiken. Hennes karisma och lite virriga personlighet gjorde henne till en av de mest uppskattade kändisarna i hela landet och hon mottog bland annat två priser på QX-galan 2011Årets TV-personlighet och Årets vi älskar dig.

Sedan den första säsongen har Maria varit den enda ständigt återkommande Hollywoodfrun och medverkat i reklam för bland annat hamburgerkedjan Max och resebolaget Ving.

Därför älskar vi Maria Montazami

Hon står för att hon inte är perfekt. Maria bjuder på sig själv på ett sätt som övriga Hollywoodfruar inte gör. Detta har slagit an en sträng hos den svenska publiken. Att hon inte putsar verkligheten och inte försöker vara något hon inte är har också bidragit. Genom årens gång har vi sett henne förklara sin kärlek till ”majskrokar”, hon har erkänt att hon inte har en aning om vad böckerna i bokklubben handlar om eftersom hon inte läser dem – och till och med berättat om hur hon lurar maken Kamran.

– Män förstår inte hur mycket saker och ting kostar, de tycker att allt ska vara billigt och bra. Jag brukar alltid skala av lite nollor. Kamran vet säkert om det innerst inne, men han bryr sig inte, han litar på mig. Tur att han inte har tid att lusläsa kontokortsräkningen. Ibland kan han säga ”vad fasiken”, men sen är det glömt till nästa gång, berättade hon för Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet, allas.se

Foto: Maja Suslin/TT