Så firar Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström påsk

lotta engberg och mikael sandström myser i soffa
På påskdagen leder Lotta Engberg Bingolottos påskbingo i TV4 men fram tills dess laddar hon upp med kärlek och mys. Så här firar Lotta och hennes Doktor Mikael påsk i år!
1:06

Efter reklamen: Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

(1:06)

Slå på ljud

Kärlekssagan Lotta Engberg, 58, och Mikael ”Doktor Mikael” Sandström, 62, blir bara ljuvligare för varje gång vi får ta del av den. Det som för ett år sedan var en frisk flirt på löpsedlar är idag en stabil relation med husflytt och bonusfamiljer. Påskhelgen spenderas förstås ihop i det nya hemmet, berättar Lotta nu i TV4:s Efter fem.

Lotta Engberg visar upp nya hemmet

När Lotta Engberg på långfredagen gästar Efter fem via videolänk från sitt och Mikael Sandströms nya hus får vi en unik inblick i hemmet de håller på att skapa tillsammans. Lotta står med vardagsrummet som bakgrund och vi skymtar en ljus möblering med ett vackert matbord i glas omringat av svarta läderklädda matbordsstolar. Ytterligare längre in i rummet skymtar en beige soffgrupp, en öppen spis och en helvit flygel. Så väl matbord som soffbord har pyntats med färska tulpaner i gult och rött.

lotta engberg i efter fem

Lotta Engberg visar upp sitt och Mikael Sandströms nya hem.

När Efter fem-programledaren Henrik Alsterdal frågar hur Lotta kommer spendera påsken svarar hon med ett leende:

– Det är ganska cool kan jag säga, det är forfarande flyttlådor här. Vi har börjat pilla litegrann i trädgården och nu är vi nybastade, säger hon och klappar sig på kinden.

Det önskar sig Lotta Engberg i påskägget av Mikael Sandström

– När du säger ”vi” så förmodar jag att du kanske tänker på Doktor Mikael, säger Henrik Alsterdal.

– Om du får önska dig ett påskägg av Doktor Mikael, vad hoppas du att det ska innehålla? frågar han Lotta.

– Åh gud så svårt!, utbrister hon. Tomma kartonger.

I studion blir det fniss, och Henrik Alsterdal tillägger att han har hört att Lotta även gillar saltlakrits.

– Ja, det gillar jag. Tomma flyttkartonger och saltlakrits, säger hon och passar sedan på att önska tittarna en glad påsk.

Gänget i studion ber henne hälsa hem till Doktor Mikael, vilket Lotta lovar göra.

Lotta Engberg och Mikael Sandström köpte hus ihop

I höstas sålde Mikael Sandström sin lägenhet i Hallstahammar och gjorde sig redo för ett samboliv med Lotta Engberg.

– Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Vi har faktiskt köpt ett hus, berättade Mikael Sandström för Expressen i februari i år.

I ett meddelande till Hänt skrev han också tidigare år att flyttlasset skulle gå i början på mars, vilket av Lottas soliga medverkan i Efter fem att döma tycks ha gått enligt plan.

Mikael Sandström kommer hädanefter att pendla till Stockholm för sitt jobb i TV4:s Nyhetsmorgon medan Lotta Engberg bor på behagligt avstånd till sin Bingolotto-studio i Göteborg. Söndag kväll leder Lotta Engberg och kollegan Stefan Odelberg Bingolottos påskbingo.

Se hela Lotta Engbergs påskhälsning i Efter fem på TV4 här.

Källa: Expressen, Hänt

Foto: TT