Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så går Camilla Läckbergs barn i mammas fotspår: ”Har mycket gemensamt”

11 sep, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Succéförfattaren Camilla Läckberg har fyra barn.
Om någon av dem kommer att jobba med skrivande är oklart, men det finns andra sätt att likna sin mamma på.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under måndagen släpps Camilla Läckbergs Gökungen, den elfte delen i hyllade Fjällbackaserien.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Camilla LäckbergBrand logo
Se också: 5 saker du kanske inte visste om Camilla Läckberg

Om något av deckardrottningens fem barn kommer att följa i sin mors fotspår när det kommer till skrivandet är oklart.

– Barnen är dessutom fullkomligt ointresserade av vad jag gör. Det är ingen av dem som har läst mina böcker, det är ingen som tittar på någonting som jag gör på tv. Det är bara en stor gäspning, säger Camilla Läckberg.

”Han älskar att vara med när jag jobbar”

Fast alla barnen verkar inte helt blasé inför sin mammas yrke. Tillsammans med Martin Melin fick deckarförfattaren 2019 sonen Charlie som visat sig ha en fallenhet för skrivandet.

– Han har skrivit lite böcker i skolan och så, och de är riktigt bra när jag läser dem, men han har inte riktigt intresset än, säger Camilla Läckberg och fortsätter:

Annons

– Jag kan tänka mig att Charlie kommer göra någonting kreativt. Han älskar att vara med när jag jobbar, så han är nog den som är mest intresserad. Han tycker att det är skitkul.

Så går Wille och Meja i mammas fotspår

Tillsammans med exet Micke Eriksson fick Camilla Läckberg barnen Wille, 20, och Meja, 18.

Sonen har precis flyttat till Uppsala för att studera, och visst påminner hans ämnesval om mammans civilekonomutbildning.

– Äldsta killen ska bli skogsekonom. Så där är det ekonomspåret men han har lagt till natur, vilket är pappas gener och inte mina. Det blir verkligen en kombo där, säger Camilla Läckberg.

Även äldsta dottern Meja brås på sin mor, framför allt när det kommer till personlighetsdragen.

– 18-åringen och jag har mycket gemensamt. Hon jobbar som en galning och har alltid tre saker på gång, hon vill alltid ut och resa, hon är väldigt social, säger Camilla Läckberg.

Författaren berättar om ett intresse som de delar ihop.

– Vi har också en skräckfilmsklubb som vi började med när hon var 6 år. Det är ett under att inte barnavårdsnämnden ringt och hämtat henne, för vi har kollat på alldeles för läskiga filmer alldeles för tidigt.

2016 föddes Camilla Läckberg och Simon Skölds dotter Polly. Det är ännu för tidigt att säga om hon kommer att bli författare eller MMA-fighter eller något annat, men föräldrarna har sett tydliga personlighetsdrag hos barnet.

– Hon är en riktig babyboss, och vi har sagt att hon antingen kommer att bli en storföretagsledare eller så kommer hon att bli ledare för den lokala Hells angels-föreningen. Ingenting där emellan, utan det blir något av de två, säger fyrabarnsmamman.

Annons