Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så gick det för barnen i Sunes sommar

15 okt, 2021 
Aino Oxblod
FotografAnders Jahrner/TT
Bild från filmen Sunes Sommar
Efter succén med julkalendern Sunes jul kom Sunes sommar 1994, och långfilmen om familjen Andersson har blivit en riktig kultklassiker.Medan föräldrarna spelades av välkända skådespelare som Peter Haber och Carina Lidbom, så har barnstjärnorna försvunnit från rampljuset. Så här har det gått för barnskådespelarna i Sunes sommar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: 7 kändisbarn som har vuxit uppBrand logo
TV: 7 kändisbarn som har vuxit upp

Sune – Andreas Hoffer

Huvudrollen Sune spelades av Andreas Hoffer, 40, som gick från att vara en okänd kille, till att kännas igen av alla barn i hela landet. Men trots att hans skådespelardebut blev en succé valde Andreas att inte fortsätta som skådespelare, utan istället gå vidare med andra karriärsval. Han har i vuxen ålder utbildat sig till jurist, och dessutom varit utbytesstudent i Singapore. Senast 2018 jobbade han som juridiskt biträde på ett företag i Stockholm.

Annons

Anna – Nina Almlöf

Sunes storasyster Anna spelades av Nina Almlöf, 44, som inte heller hon fortsatte sin skådespelarkarriär efter Sune-filmen och -julkalendern. Istället valde Nina att utbilda sig inom vården, och jobbar på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Hon har tre barn och har varit gift i 20 år.

I en intervju med Aftonbladet har hon berättat att folk fortfarande känner igen henne – men inte kan placera varifrån.

Annons

– Men de kan sällan placera varifrån. De tror att vi har varit kolleger, eller att vi har bott grannar. Då får man säga någonting om Sunes jul, och då blir folk så där att ”ja, men det är ju klart!”, har hon sagt.

Håkan-Bråkan – Gabriel Odenhammar

Rollen som busiga Håkan-Bråkan spelades av Gabriel Odenhammar, som var en av 90-talets främsta barnskådespelare i Sverige. Med roller i både Sunes jul, Sunes sommar och Svensson, Svensson blev han snabbt välkänd i hela landet. Men raketkarriären slutade med depression och alkoholproblem för Odenhammar, som berättat om den tuffa perioden.

Annons

– Jag drack mitt första glas champagne när jag var sju år och vi skulle fira en lyckad tid med ”Sunes jul”. Sen började jag dricka alkohol när jag var 13 år. Jag visste att det fanns anlag för alkoholproblem i släkten, samtidigt som jag själv har en beroendepersonlighet, har han berättat för Hänt.

Idag jobbar Gabriel som flygledare i Norrköping. Han har tidigare arbetat som brandman.

Cornelia – Tina Johnson

Sunes kärleksintresse i Sunes sommar är Cornelia, som spelades av Tina Johnson. Hon fortsatte inte skådespela professionellt efter filmen, och har helt försvunnit från rampljuset. Vad hon gör idag är okänt, skriver Expressen.

Annons
Andreas Hoffer och Tina Johnson i Sunes sommar.
TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons
Annons