Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så håller Anja Pärson och Filippa Rådin kärleken vid liv: “Inte perfekta”

24 apr, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Anja Pärson är en av de främsta idrottarna vi har.
Nu lever hon ett familjeliv ihop med hustrun Filippa Rådin.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Anja Pärson och Filippa Rådin - parets kärlekshistoriaBrand logo
Anja Pärson och Filippa Rådin - parets kärlekshistoria

Det råder inget tiviel om att Anja Pärson haft en framgångsrik alpinkarriär råder. Med sex OS-medaljer (varav ett guld), sju VM-guld, 42 världscupssegrar, bragdguld två gånger och två utmärkelser som årets kvinnliga idrottare räknas hon som en av Sveriges största idrottare någonsin.

I samband med att hon lade skidorna på hyllan 2012 höll hon ett uppmärksammat sommarprat i vilket hon berättade om sin stora kärlek Filippa Rådin, som hon vi det laget hade varit ihop med i fem år.

Anjas hyllning till Filippa”

Två år senare gifte de sig och lever nu tillsammans med tre barn. I en intervju med Aftonbladet har de tidigare skidstjärnan berättat om vad det bästa med hennes fru är.

Annons

– Hon är en unik människa med en enorm stark aura. Filippa kan lysa upp ett rum och påverka människor på så positiva sätt. I vår vardag har hon också ett otroligt tålamod, jag är en rätt så rastlös människa. Hon är orädd och vågar utmana mig i det mesta, säger Anja Pärson till tidningen.

Men det är inte alltid lätt, men de stunder som är som jobbigast jobbar de sig igenom.

– Men det är ingen dans på rosor. Vi har ett fantastiskt liv tillsammans, men lika mycket får vi jobba för det. Det är två starka brudar som vet vad de vill, så det är inte konfliktfritt. Men vi räds inte för att ha det dåligt ibland utan ser det som utvecklande, säger Anja Pärson och tillägger:

– Vi är verkligen inte perfekta och var och varannan dag har vi det skitstökigt hemma, vi misslyckas som föräldrar och som partners. Vi har det jävligt jobbigt i perioder, vi är småbarnsföräldrar som försöker gräva oss ur skiten. Det är väl som det är för alla.

Så får Filippa och Anja vardagen att gå ihop

I en intervju med Amelia har Anja Pärson också berättar om hur paret får ihop livet med barn, hund och allt som måste göras.

– Filippa och jag har hittat tydliga roller i hur vi gör och inte gör. Vi bygger upp våra dagar och ger varandra utrymme. Vissa dagar jobbar Filippa med sitt och då tar jag barnen, och vice versa. För mig är det extremt berikande att hänga med ungarna. Vår minsta kör brottning just nu och i kväll ska jag hjälpa barn att lära sig brottning. Jag är också fotbollstränare för vår äldste son.

Foto: TT

Annons