Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så lever Caroline af Ugglas i dag – efter succén i Melodifestivalen

18 jan, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Caroline af Ugglas
Efter det stora genomslaget i Melodifestivalen 2007 har Caroline af Ugglas fallit ur rampljuset.
Men produktiviteten är det inget fel på för artisten, konstnären och körledaren.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Svenska folket fick på riktigt upp ögonen för Caroline af Ugglas, 50, när hon 2007 tävlade i Melodifestivalen 2007. Låter var Tror på dig, som blev utslagen i delfinalen.

5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Två år senare ställe hon upp med Snälla, snälla som via andra chansen gick till final. Där var vinsten nära, men hon slutade som tvåa – bara 11 poäng bakom vinnaren Malena Ernman. Och 2013 tävlade hon med Hon har inte, som missade finalen.

Men det är så klart inte bara i Melodifestivalen hon är aktiv. Hon har bland annat släppt tio album. Det senaste, Antingen eller, kom ut 2020 och förra året släppte hon singeln Virus.

Annons

Caroline af Ugglas är också körledare, och en av skaparna av Körslaget som sändes i sju säsonger.

Caroline af Ugglas stöd till barnen

Hon arbetar ofta med sin make Heinz Liljedahl, känd från bland annat Ratata. De bor i Kungsängen och har två barn ihop: dottern Eddie-Lee, 22, och sonen Otis, 16. Heinz har också dottern Olivia, 28, sedan ett tidigare förhållande.

Makarna Heinz Liljedahl och Caroline af Ugglas.
Makarna Heinz Liljedahl och Caroline af Ugglas.

Mamman och barnen delar ett stort intresse för hästhoppning. Samtidigt stöttar hon dem när det kommer till det kreativa.

– Jag försöker uppmuntra dem, samtidigt som jag tycker det är viktigt att idéer kommer från dem själva. Man kan låta dem hålla på på egen hand för att få fantasin att blomma - och sedan ge en annan infallsvinkel, har hon sagt till Aftonbladet.

Annons

Konstnären Caroline af Ugglas

Dessutom är Caroline af Ugglas konstnär, och en symbol hon ofta återkommer till är clownnäsan, som hon också har intatuerad på armen.

– Jag sätter på mig näsan metaforiskt som ett skydd när jag behöver ”spela vanlig”. Vare sig jag ska uppträda på scen eller handla på Ica, har hon förklarat för Expressen.

Förra året utsågs hon till årets konstnär av Hjärt-lungfonden för sin konstkalender som samlat in pengar till hjärt- och lung-forskning.

– Min bästa kompis har drabbats av hjärtsjukdom och flera kompisar har barn med hjärtfel. De här sjukdomarna drabbar oss alla. Därför tycker jag att vi alla kan vara med och rädda liv, på ett eller annat sätt, sade Caroline af Ugglas i ett pressmeddelande.

Samma år skänkte hon en av sina tavlor till en auktion, där pengar gick till välgörenhetsorganisationen Musikbojen som ger musikterapi för bland annat kvinnor och barn som flytt från Ukraina.

Foto: TT

Annons