Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så lever Jesper Börjesson idag – efter avhoppet från TV4

11 feb, 2022 
Saga Pettersson
Fotograftt
Så lever Jesper Börjesson idag – efter avhoppet från TV4
Två år har gått sedan Jesper Börjesson sa hejdå till TV4 och Nyhetsmorgon för att börja jobba för teknikkonsultföretaget Rejlers. Så här lever den tidigare programledaren idag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Masked Singer Sverige 2022 - allt vi vet om säsong 2Brand logo
Masked Singer Sverige 2022 - allt vi vet om säsong 2

Efter tio år som programledare för TV4s Nyhetsmorgon valde Jesper Börjesson att sluta jobba för både programmet och kanalen 2020. Den folkkära programledaren berättade då att han beslutat sig för att sluta jobba med tv, för att istället börja jobba på teknikkonsultföretaget Rejlers.

Jesper Börjessons nya liv

Ett halvår efter sin sista Nyhetsmorgon-sändning gästade Jesper programmet för att prata om sitt nya liv.

– Det ryckte i nyhetstarmen när corona drog i gång. Jag har ju suttit i den här studion och rapporterat om terrordåd och allt vad det är. Det är klart, det är den första stora skillnaden. Den andra skillnaden är att jag inte behövde gå upp klockan fyra på morgonen, vilket var väldigt skönt på många sätt, berättade han då om sitt nya liv.

Annons

Maria Forsblom, som var en av programledarna som välkomnade Jesper i studion undrade hur teknisk han egentligen är, och Jesper svarade då:

– Du vet ju hur jag agerar, när skrivare och annat inte fungerat här. Bankat och slagit och skrikit… Haha. Nej, i mitt jobb är det ju så att det jag vill förse de jag jobbar för nu är inte nya tekniska lösningar, det kanske kan vara fokus på 5G, eller hur vi ska bli mer självförsörjande på energi till exempel. Den typen av övergripande frågor tycker jag är jätteintressant att borra ner mig i.

Jesper Börjesson minns tillbaka till första dagen på nya jobbet

Och nu när det ganska exakt har gått två år sedan Jesper Börjesson bytte jobb minns han tillbaka till sin första dag på Rejlers.

”På skylten står det 'Varmt välkommen till Rejlers Jesper'. Idag är det två år sedan jag för första gången cyklade till mina nya arbetsplats. Hann fundera en hel del på hur allt skulle bli under den där cykelturen. Det blev bra, riktigt bra”, skriver Jesper i ett inlägg på Instagram.

Han minns också tillbaka till sista dagen på TV4. Bara dagar innan Jesper delade inlägget om sin första dag på Rejlers delade han ett inlägg med en bild där han blir buren av flera av hans TV4-kollegor.

”Två år sedan det här grymma gänget bar ut mig från Nyhetsmorgon. Oändligt tacksam för åren på TV4 och allt jag fick göra. Men också väldigt glad för att jag tog ett nytt stort kliv i livet”, skriver han.

Annons