Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Nyhetsmorgon-profilerna som försvann – här är de idag

29 apr, 2022 
Elin Jonsson
Så lever Nyhetsmorgon-profilerna som försvann i dag
Varje morgon och sedan aldrig mer!
Vad hände med de så populära TV4-profilerna från Nyhetsmorgon?
Vi har svaret här.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är många som är vana med att sätta på TV4-programmet Nyhetsmorgon på morgonkvisten för att få dagens nyhetsuppdateringar och något att titta på till kaffet. Och genom åren har programledare kommit och gått.

TV: Nyhetsmorgon-profilerna som försvann – så lever de idagBrand logo
TV: Nyhetsmorgon-profilerna som försvann – så lever de idag

Här är sju tidigare programledare från det omåttligt populära programmet idag!

Staffan Dopping

Den tidigare TV4-programledaren gjorde sig minst sagt ihågkommen för sin felsägning då han år 2000 skulle påannonsera barnprogrammet Stålmannen i Nyhetsmorgon. Orden föll på tungan och istället för att säga: ”Jag har lite grön kryptonit i fickan” flög där ut: ”Jag har lite grön kryptonit i fittan”.

Annons

– Det var en känsla av skam, jag gick lite som i en bubbla. Men omgivningen tyckte att för att vara ett misstag så var det ovanligt underbart, sa Staffan Dopping flera år år senare till Expressen.

Fem år efter incidenten valde journalisten att lämna mediebranschen och har efter det bland annat arbetat med kommunikation i olika sammanhang. Just språk är något han brinner för och idag skriver han om ämnet för nyhetssajten Kvartal.

Staffan Dopping på Fadimegalan 2020.

Jesper Börjesson

När Jesper Börjesson, 51, valde att efter 25 år lämna TV4 och tv-rutan bara härom året, var det ett tårfyllt farväl i studion. Men idag arbetar han som head of learning på Rejlers, ett konsultföretag.

Annons

– Jag gör ju delvis det jag gjorde tidigare, träffar en massa spännande människor och gör intervjuer, men i en annan kontext. Nu sysslar jag med att inspirera våra anställda med ny kunskap och inspiration, säger han till Kvällsposten samtidigt som han gör klart att han saknar pulsen i nyhetsvärlden.

Jesper Börjesson förra året.

Linda Nyberg

Hon var en av 00-talets mest välkända ansikten. Det forna nyhetsankaret Linda Nyberg, 52, har arbetat på alla stora kanaler såväl SVT och TV4 som TV3. Under sin tid på TV4 fick hon vara en del av sköna gänget i Nyhetsmorgon. Men 2015 fick det vara nog, då bytte hon bana och arbetade bland annat som kommunikations- och marknadschef på SCA och Apoteket. I dag är den tidigare tv-profilen delägare i den svenska underhållningsplattformen Flarie.

Annons

– Det som jag saknar från tv är redaktionsarbetet, att jobba med nyheter och alla typer av samhällsfrågor, har Linda Nyberg tidigare sagt till Expressen.

Linda Nyberg under Polar Music Prize på Grand Hotel i Stockholm 2019.

Anki Edvinsson Hedström

Idag är Anki Edvinsson Hedström 51 år, och i Nyhetsmorgon var det hon som fick presentera vädret. Tittarna minns henne som ”Väder-Anki” men trots att hon lämnade jobbet år 2000 för att programleda program som När och fjärran och Ordjakten förblev hon ”Väder-Anki”, något hon tänker tillbaka på med en viss kluvenhet.

Annons

– Det var som att jag tappade mig själv. Men jag tror många som jobbar med media upplever det. Man blir den här tv-personen och man blir bemött utefter den. Jag kunde vara skitless på mig själv, sa hon till Aftonbladet 2018.

Till nöjessajten Hänt berättade hon dock att hon ser tillbaka på tiden med stor glädje.

– Det är det roligaste yrket man kan ha och jag är oerhört tacksam för allt jag fick uppleva och alla grymma människor jag lärde känna under tiden, men efter 20 år kände jag mig mogen att prova något annat, sa hon då till sajten.

2018 släppte hon även sin debutroman Lust att döda. I dag lever hon tillsammans med maken Peter Hedström, 56, på Värmdö utanför Stockholm.

Anki Edvinsson Hedström under boksläppet 2018.

Lotta Mossberg

När TV4 Nyheterna hade sin första sändning någonsin 1990 var det Lotta Mossberg, 69, som ledde sändningen. Ett decennium senare blev hon snabbt en folkkär profil som programledare i Nyhetsmorgon. Men efter tre år i morgonsoffan bytte hon bana och tillträdde som vd för Täby galopp. En tid fram till sin pension 2015 jobbade den tidigare TV4-profilen som programchef på Sveriges Radio Stockholm.

Annons
Lotta Mossberg tillsammans med Jan Ström under premiären av Störst av allt på Rival i Stockholm 2020.

Henrik Johnsson

En annan som också suttit i nyhetssoffan är Henrik Johnsson, 49, men idag syns han sällan i tv. För numera arbetar han som producent för radio och tv – bland annat har han producerat en rad Sommar i P1-program. Sedan 2004 är han gift med hoppryttaren Malin Baryard-Johnsson, 47, som han har två söner tillsammans med.

Henrik Johnsson med hustrun Malin Baryard-Johnsson under Idrottsgalan 2022.

Nyhetsmorgons maskot LillaNymo

Inte att förglömma Nyhetsmorgons fluffigaste vän. Labradoren LillaNymo! Tidigare har LillaNymo synts frekvent i Nyhetsmorgon, men nu var det ett bra tag sedan som tv-tittare fick möjlighet att se henne i rutan.

Annons

Nyhetsmorgon-profilen tillika hundcoachen Fredrik Steens, 50, Instagram-konto får vi dock se den lille rackaren då och då. Och vovven verkar vara i toppform, något som hundcoachen även bekräftar för Hänt.

– LillaNymo hänger med mig eller min sambo hela dagarna. Styr och ställer i flocken och mår allmänt bra, berättar Fredrik Steen för Hänt och fortsätter:

– Hon lever livet tillsammans med oss och med lite extra fördelar som bara hon har i familjen.

Samtidigt som vi får veta att LillaNymo mår bra i livet utanför ramljuset berättar Fredrik Steen att en comeback inte är omöjlig.

– Jag kanske tar med henne till Nyhetsmorgon någon dag, säger Fredrik Steen kryptiskt till Hänt.

Foto: TT/Instagram/TV4

Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer
Annons