Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så ser 80-talsstjärnorna ut i dag

22 aug, 2023 
Aino Oxblod
FotografTT.
De var de största stjärnorna i Sverige under 1980-talet, och har bjudit oss på låtar, filmer och minnen.
Så här ser ikonerna från det neonlysande decenniet ut i dag!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Kändismingel på Stockholm Pride 2023Brand logo
Se också: Kändismingel på Stockholm Pride 2023

Lili & Susie

Systrarna Lili och Susie tog Sverige och folkparkerna med storm med låtar som Oh mama och Colour of love. Nyligen syntes de i Så mycket bättre igen, vilket har gjort att nya generationer fått upp ögonen för deras musik.

Annons

Lena Endre

I dag är Lena Endre en av våra allra största skådespelare, och det började med tv-serien Varuhuset på 80-talet, där Lena spelade Ingrid.

Rico Rönnbäck

Skådespelaren Rico Rönnbäck minns många från Varuhuset, där han spelade Conny. Efter tv-serien hade Rico stora skådespelarjobb, bland annat på Dramaten, men i dag fokuserar han på att arbeta med barn och unga.

Annons

Style; Tommy, Christer och Gigi

80-talsfrisyrerna har kommit och gått, men Styles hit Dover-Calais lever kvar än i dag. Så här såg gruppens medlemmar; Tommy Ekman, Christer Sandelin och Gigi Hamilton, ut när de spelade tillsammans igen i slutet av 00-talet.

Lotta Engberg

Lotta Engberg är en självklar tv-profil på sommaren med Lotta på Liseberg på TV4. Redan 1984 slog hon igenom i Melodifestivalen, med låten Sankta Cecilia.

Annons

Richard Herrey

Bröderna Herrey vann Eurovision song contest med Diggi-loo diggi-ley 1984, och var 80-talets hetaste brödratrio. I dag är frontmannen Richard Herrey den som hållit sig i rampljuset, både som radiopratare och politiker.

Mats Wilander

Tennisspelaren Mats Wilander tog över efter Björn Borg, och i slutet av 80-talet rankade han världsetta. Sedan 2003 är han med i Swedish tennis hall of fame. I dag är han expert på Eurosport.

Annons

Fredrik Belfrage

Radio- och tv-profilen Fredrik Belfrage var programledare för Melodifestivalen både 1982, 1984 och 1987, och höll också i Gomorron Sverige. I dag lever han ett lugnt liv som pensionär.

Rosa Körberg

Rosa Körberg fick hela Sverige att ooa hela natten 1981, när hon med bandet Attack släppte vad som skulle bli ett av årtiondets största hits. Numera uppträder Rosa med sin musik i nostalgisammanhang, och sköter redovisningen på ett produktionsbolag.

Annons