Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Så ska det låta-Anders Berglunds nya liv med hustrun Christel

18 apr, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Christel och Anders Berglund
Anders Berglund var lagledare i Så ska det låta tillsammans med Robert Wells, och han har varit dirigent för Melodifestivalens orkester.
Snart fyller han 75 år, och har inte slutat jobba.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomarBrand logo
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar

Musiken kom tidigt in i Anders Berglunds liv. I unga år började han spela piano och som tonåring turnerade han runt i landet.

I mitten av 1970-talet toppade han också den amerikanska Billboardlistan när han spelade klaviatur med Blue Swede på bandets tolkning av Hooked on a feeling.

Och framgångarna slutade inte där. Några år senare började han spela i Melodifestivalens orkester, och samma år (1977) vann låten Beatles av Forbes tävlingen. Till den melodin hade Anders Berglund skrivit arrangemanget, och året efter blev han dirigent för hela Mello-orkestern.

Annons

Mellan 1997 och 2005 var han också en av lagledarna i SVT:s Så ska det låta.

Därför fortsätter Anders Berglund jobba

Nyligen släpptes hans senaste album, på vilket han skrivit klassiska arrangemang på Benny Anderssons musik. Och snart kommer han att göra tre konserter tillsammans med Jill Johnson.

Så Anders Berglund har inte slutat jobba, trots att han fyller 75 år i sommar.

– Jag är ju pensionär på papperet. Men i musikbranschen jobbar man oavsett ålder, jag gör ett antal produktioner per år. Nu är man inte beroende av uppehället på samma sätt så man kan välja att göra kul grejer, det är fantastiskt roligt att man fortfarande är efterfrågad. Jag kan inte bara sitta och mata duvorna, produktivitet och inspiration försvinner inte med en viss ålder, säger han i en intervju med Expressen.

Flyttade till Skåne med stora kärleken

Sedan över 20 år tillbaka är han gift med Christel Berglund, 61. För ett par år sedan flyttade de från Stockholm till hennes hemtrakter i Skåne.

Annons

– Vi trivs väldigt bra där. Jag har varit på resande fot och turnerat hela mitt liv och min fru är flygvärdinna så vi är vana vid att flytta på oss, säger Anders Berglund till Expressen.

Paret har också en liten stuga i Spanien och ett övernattningslägenhet i Stockholm. Även om det blir en del pendlande mellan de tre boendena så försöker de dra ner på tempot och tillbringa tid med vänner.

– Livet är kort, det gäller att passa på. Man tänker inte så när man är ung, men när man blir äldre blir man ju varse på ett annat sätt att det gäller att ta vara på de fina stunderna, säger Ander Berglund till Expressen.

Foto: TT

Annons