Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Sambon tvingas sälja ”Loffes” livsverk: ”Otroligt jobbigt”

25 sep, 2017 
Cecilia Ahle
I slutet av augusti gick den folkkära skådespelaren Janne "Loffe" Carlsson bort, i sviterna av cancer. Nu kämpar sambon Gurianne Sandven med tuffa beslut. "Att bo kvar här bland alla minnen, det är också otroligt jobbigt", säger hon till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det har snart gått en månad sedan skådespelaren och artisten Janne ”Loffe” Carlsson gick bort, 80 år gammal. Då hade han kämpat i 1,5 år mot levercancer.

Janne "Loffe" Carlsson
Janne ”Loffe” Carlsson. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Den sista tiden tillbringade han med sambon Gurianne Sandven hemma på gården, deras drömställe, utanför Kristianstad i Skåne. Hon har tidigare berättat om en av deras sista kvällar tillsammans. Då simmade de i bassängen, badade bastu, åt kräftor och tittade på solnedgången. Janne hade haft en musikerkompis på besök och de hade jammat i studion.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Janne var ju min livskamrat och nu finns han inte mer. Det kommer bli tomt, sa Gurianne Sandven då.

Måste sälja gården

Men nu tvingas sambon sälja drömstället, deras stora livsverk, där de tillbringade sina sista 15 år tillsammans, skriver Expressen.

Annons

– Huset är 350 kvadratmeter och vi har tre fastigheter på 6500 kvadratmeter tomt. Vi har simbassäng. När ska jag hinna med det, och jobba heltid och ha en hund som jag är ute och går med? Det finns liksom inte tid att ta hand om det. Det är lättare när man är två, säger hon till tidningen.

Janne "Loffe" Carlsson och sambon Gurianne Sandven
Janne ”Loffe” Carlsson och Gurianne Sandven. Foto: Håkan Bengtsson/IBL Bildbyrå

Gården har de under årens lopp byggt om till precis så som de vill ha det.

–  Det här är paradiset på jorden, där vi bor. Men att bo kvar här bland alla minnen, det är också otroligt jobbigt. Det känns inte bra om jag ska göra det. Men framför allt för att det är så stort, och det krävs ju reparationer efterhand. Och jag kommer varken ha råd eller möjlighet att sköta sådana saker. Men det är ju som det är, säger hon.

Annons

Spanienflytt inbokad

Paret älskade också att vara på den spanska solkusten tillsammans. Under flera års tid har de tillbringat flera månader om året i den lilla staden Fuengirola, söder om Málaga. Där har de hyrt en lägenhet och skaffat många vänner.

Janne Loffe Carlsson och Gurianne Sandven
Janne ”Loffe” Carlsson och Gurianne Sandven i Spanien i mars i år. Foto: Cecilia Österberg/IBL Bildbyrå

Paret tyckte mycket om att spela golf tillsammans, och uppskattade att kunna syssla med sin hobby i den 20-gradiga värmen.

I november skulle de åka igen.

– Det var inbokat, och bokades inte av förrän Janne hade gått bort. Så vi planerade hela tiden saker att göra framåt, säger Gurianne Sandven.

Janne ”Loffe” Carlsson begravs den 25 september i Katarina kyrka i Stockholm.

 Läs också: ”Loffes” sambo om sista tiden: ”Det kommer att bli tomt”

Annons