Sanna Nielsen om hatmejlen: "Skriver att jag är sämst"

Sanna Nielsen är hela Sveriges allsångsledare i ännu en säsong av Allsång på Skansen. För Expressen berättar hon om hatmejlen som oftast kommer från kvinnor. "I början blev jag väldigt ledsen", säger hon till tidningen.

Sanna Nielsen var elva år när hon slog igenom med Till en fågel som rönte stora framgångar på Svensktoppen.

Sedan dess har musiken fått sällskap av rollen som programledare. Sanna Nielsen har lett Melodifestivalen och för tredje sommaren i rad leder hon Allsång på Skansen från Sollidens scen i Stockholm.

– Det är så jäkla skönt att vi äntligen är i gång. Vi hade fint väder, jättehärliga gäster och det kändes bara superbra helt enkelt, sa hon efter premiäravsnittet till Aftonbladet.

Sanna Nielsen i premiären av Allsång på Skansen 2018.

Sanna Nielsen i premiären av Allsång på Skansen 2018. Foto: IBL Bildbyrå

Men trots en karriär som tycks blomstra, känner Sanna Nielsen att det inte finns en helt tydligt utstakad väg in i framtiden. Både musikaliskt och privat tycker hon att hon har kommit till ett vägskäl.

– Jag vill göra den där fantastiska skivan där jag skrivit alla låtar själv. Samtidigt vet jag inte om jag är mogen att öppna upp mitt innersta riktigt än. Och så funderar jag på om jag ska bo i lägenhet i stan eller i ett hus på landet. Sedan är jag så hungrig på att uppleva mer, lära mig mer, upptäcka mer. Kanske är det så att jag är rädd för att missa någonting, säger hon till Expressen.

Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell

I år firar dessutom Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell tio år som par. Men om det väntas tillökning snart är inget hon vill prata om.

– Jag vill inte svara på den frågan, den vill jag lämna till mitt privatliv. Men blir det barn i framtiden så kommer min melodi att vara kärlek och närhet. Och jag kommer inte att se några problem med att kombinera barn och karriär. Allting skulle bara bli extra roligt i livet då, säger hon till Expressen.

Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell på Polarpriset 2018.

Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell. Foto: IBL Bildbyrå

Sanna Nielsen har under många år varit engagerad i Bris. Hon har också pratat öppet om mobbning och den kränkande behandling hon utsatts för både som barn och vuxen. Hon säger också att hon med åren blivit allt bättre på att hantera hatmejlen – som ofta kommer från kvinnor.

– De skriver att jag är ful och den sämsta som finns och undrar varför jag finns kvar på jorden. I början blev jag väldigt ledsen, men nu har jag vant mig, på gott och ont. Men jag väljer att inte grotta ner mig i det negativa, för 95 procent av mejlen och responsen jag får är positiv och full av kärlek, och det är det jag tänker fokusera på.

Läs också: Här är alla artister i Allsång på Skansen 2018