Sanna Nielsen om pressen att skaffa barn: ”Vill få bestämma själv”

Foto: Karin Törnblom/TT

Artisten och programledaren Sanna Nielsen väntar sitt första barn.
Nu berättar hon om pressen utifrån, och det viktiga i att själv få fatta beslutet om att utöka familjen.

Sanna Nielsen har haft en lång karriär bakom sig, och firar nu 25 år som artist. Under den tiden har hon hunnit bocka av de flesta superfolkliga uppdrag som en känd person i Sverige kan få. Hon har varit med i och vunnit Melodifestivalen, hon har varit julvärd och nu är hon programledare för Allsång på Skansen.

Se också: 5 snabba fakta om Sanna Nielsen

Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen
1:47

Efter reklamen: Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

(1:47)

Slå på ljud

Men det största äventyret har hon framför sig.

– Det är klart att jag har det, eftersom jag väntar ett litet liv. Det ser jag verkligen fram emot, det är så spännande, säger hon i Nyhetsmorgon.

Det längtar Sanna Nielsen efter mest

För på morsdag i år avslöjade Sanna Nielsen att hon väntar barn med kärleken Joakim Ramsell, något som hon ser väldigt mycket fram emot.

Sanna Nielsens kärleksresa med pojkvännen Joakim Ramsell

– Jag är väldigt barnkär och har varit det i alla år. Jag har många syskonbarn och är gudmor till flera stycken. Det är så himla fint att få följa ett liv, att vara med på resan från start och att få vara och stötta och supporta och att få guida så gott jag kan, säger hon och fortsätter:

– Jag har ingen aning om vad jag ger mig in i, men jag ser fram emot att lära mig på vägen och jag tänker att den här kommer lära mig en hel del också, om livets resa, säger Sanna Nielsen och pekar på bebisen i magen.

Sanna Nielsen om pressen på att skaffa barn

Artisten och programledaren berättar att hon länge vetat om att hon vill bli mamma.

– Sen har det varit så mycket roligt som hänt i livet, så man har känt att det kommer när det kommer. Och nu är det ganska rätt läge.

Sanna Nielsens babyshower med kändisvännerna – se bilderna

Sanna Nielsen säger också att hon upplevt en viss press utifrån men att det varit viktigt för henne att själv fatta beslutet att skaffa barn.

– Det som jag upplevt är att man alltid får frågan kring när jag ska skaffa barn, och ”är det inte dags nu” för att man tydligen har åldern inne. Så det är mer den stressen man kan känna, att man gärna vill få bestämma själv. Jag har också varit väldigt ödmjuk kring det faktum att man skaffar inte barn, man får barn, säger hon och understryker hur glada de blivande föräldrarna är över att få ett litet barn.

TV: 10 fornnordiska namn att inspireras av till barnnamnet
1:30

Efter reklamen: TV: 10 fornnordiska namn att inspireras av till barnnamnet

(1:30)

Slå på ljud