Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Sarah Dawn Finers besked om att leda Allsång på Skansen

10 aug, 2022 
Michaela Mastad
Fotograftt,instagram
Sarah Dawn Finer
Sanna Nielsen gör sin sjunde och sista sommar som programledare på Allsång på Skansen. Någon som har varit favorittippad att ta över är rollen är sångerskan Sarah Dawn Finer.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var en vecka innan årets premiär av Allsång på Skansen som Sanna Nielsen avslöjade att det skulle bli hennes sista. Artisten har lett programmet i sju år, men väljer nu att kliva åt sidan och lämnar över rollen som programledare till någon annan.

Se också: 7 saker om Sarah Dawn Finer du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 7 saker om Sarah Dawn Finer du kanske inte visste

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra, men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, sa hon då till TT.

Annons

Sarah Dawn Finers besked om att leda Allsång på Skansen

Efter Sannas besked så fick Aftonbladets läsare rösta om vem de vill se leda allsången nästa sommar. Läsarnas favorit var artisten Sarah Dawn Finer med 18 procent av rösterna – något som gjorde artisten väldigt smickrad. På Instagram avslöjade artisten om det är hon som tar över stafettpinnen nästa sommar.

”Tack kära Aftonbladets läsare som har röstat på mig!! Men, nej, det blir inte jag som leder er i Allsång nästa sommar! BTW njut av Sanna Nielsens två sista program och tack bästa Sanna för 7 helt otroliga år!!”, skrev Sarah Dawn Finer i en Instagram-story.

Sara Dawn Finer

I en intervju med Aftonbladet berättar hon att hon har fått frågan ett par gånger för ett antal år sedan men att det inte kändes rätt just då. Hon passar även på att hylla Sannas insats som allsångsledare under hennes sju år på allsångsscenen.

Annons

– Med bravur, talang och ödmjukhet har hon tagit sig an varenda utmaning och varenda artist, skriver hon.

”Finns många kandidater”

Men det är inte bara Sarah Dawn Finer som är favorittippad. Enligt bettingsajten Unibet så finns det tre favoriter till övertagare: Danny Saucedo, Marie Serneholt och Oscar Zia och alla tre står 7,5 gånger insatsen.

– Det finns många kandidater som skulle kunna ta sig an detta prestigefyllda uppdrag, och just nu har vi ingen given favorit. Men av dessa tre ligger kanske Zia närmast till hands för SVT, efter att nyligen ha lett Melodifestivalen med bravur, säger Henrik Holm till Aftonbladet, spelexpert på Unibet.

Några andra favorittippade ersättare, enligt Unibets lista, är Anis Don Demina, Benjamin Ingrosso, David Lindgren, Jill Johnson och Lena Philipsson.

Annons