Sarah Dawn Finers relation med bonusbarnen – pendlar mellan städer

Sarah Dawn Finer berättar om bonusbarnen.

Sarah Dawn Finer på Diggiloo-turné på Brunnsparken i Ronneby.

Foto: TT

I våras blev Sarah Dawn Finer, 39, mamma för andra gången. Nu berättar hon om relationen till bonusbarnen och hur familjen pendlar mellan städer.

Mångsysslaren Sarah Dawn Finer har två barn med sin partner Jonas Reinsjö. Äldst är dottern Annie som kom till världen för fyra år sedan. Minstingen Benji föddes i maj under dramatiska former.

– Benji föddes utan hjärtslag och andning. Han fastnade, länge och svårt, och dog innan han kom ut, berättar Sarah i en färsk intervju med tidningen Vi.

Men Benji klarade sig tack och lov, och för nyhetsbyrån TT berättar Sarah nu om livet i en bonusfamilj.

Barn och bonusbarn på olika håll

Sarah Dawn Finers partner Jonas har fyra barn från tidigare relationer. Ett av dem har flyttat hemifrån, ett bor med Sarah Dawn och Jonas på heltid, och två bor med dem varannan vecka. Deras mamma bor på annan ort och Sarah Dawn menar att det är ”tur att jag älskar logistikplanering”.

Se också: Visste du det här om Sarah Dawn Finer

7 saker om Sarah Dawn Finer du kanske inte visste
1:17

Efter reklamen: 7 saker om Sarah Dawn Finer du kanske inte visste

(1:17)

Slå på ljud

– Vi har många barn och pendlar dessutom till bonusbarn i olika städer. När jag är med barnen försöker jag vara där hundraprocentig, säger hon om hur hon hanterar hela kullen.

Som artist, programledare och skådespelare är Sarah Dawn Finer van vi att vara ute på vift, något som gjort att familjen fått anpassa sig.

Sarah Dawn Finer öppnar upp om nedfrysta äggen – ska skänkas

– Sedan får de ju följa med på det mesta också för att det ska fungera, som nu med filminspelningen och Diggiloo-turnén i somras, säger Sarah Dawn och syftar på sommarens jobb samt ett ännu hemligt filmprojekt med premiär nästa år.

Sarah Dawn Finers råd till andra mammor

Sarah Dawn Finer menar att många kvinnor lider av de upplevda förväntningarna på hur ett mödraskap ska se ut. Hon har ett ofärdigt bokmanus i tankarna, arbetstiteln lyder Detta skulle jag vilja att någon hade berättat för mig innan jag blev mamma.

– Det enda jag vet är att sjukt många av mina kvinnokompisar är så rädda för att vara fel sorts mammor enligt normer. Vi måste, som sagt, lita på våra instinkter. Det gäller oss alla, berättar Sarah Dawn Finer i Vi.

Källa: Vi, TT

TV: Se 3 tips för att få en lycklig bonusfamilj
1:35

Efter reklamen: TV: Se 3 tips för att få en lycklig bonusfamilj

(1:35)

Slå på ljud