Skådisen ryter ifrån – efter utseendehetsen mot SATC-kvinnorna

Sarah Jessica Parker i svart jacka/ Skådespelarna i Sex and the City under inspelningen.

Foto: TT / HBO Max

I december har nästa kapitel av Sex and the City premiär. Nu sätter skådespelaren Sarah Jessica Parker ner foten mot allmänhetens kommentarer om skådisarna, kommentarer som hon kallar kvinnohatande.

I en intervju med Vouge pratar Sarah Jessica Parker om den nya delen av Sex and the City som snart kommer. I fortsättningen på serien, vid namn “Just like that”, får tittarna följa karaktärerna när de är i 50-årsåldern.

Se också: HBO Max - allt om den nya streamingtjänsten

1:06

Efter reklamen: HBO Max- allt om den nya streamingtjänsten

(1:06)

Något som kommer på tal i intervjun är de kommentarer som Sarah Jessica sett online om sig själv och de andra kvinnorna.
– Det är så mycket kvinnohatade snack om oss som aldrig. Skulle. Hända. En. Man, säger hon till tidningen.

Sarah Jessica betonar dubbelmoralen när det kommer till kommentarer om mäns och kvinnors utseende.
– ”Grått hår, grått hår, grått hår. Har hon grått hår?". Jag sitter hos Andy Cohen, och han har helt grått hår, och han ser fantastisk ut. Varför är det okej för honom? Jag vet inte vad jag ska säga, säger hon.

5 lögner om sex som vi lärt oss via Sex and the City

"Alla har något att säga"

Skådespelaren har sett många kommentarer om just de kvinnliga skådisarnas utseende på sociala medier.
– Alla har något att säga. ”Hon har för många rynkor, hon har inte tillräckligt med rynkor”, säger hon.

Hon menar att människor nästan letar fel.
– Det känns nästan som att folk inte vill att vi ska vara helt okej med hur vi är, som om de nästan njuter av att vi blir plågade av vilka vi är i dag. Oavsett om vi väljer att åldras naturligt och inte se perfekta ut, eller om man väljer att göra något om det får en att må bättre. Jag vet hur jag ser ut. Jag har inget val. Vad ska jag göra åt det? Sluta åldras? Försvinna?, säger Sarah Jessica.

“Just like that” har premiär på strömningstjänsten HBO Max i december och blir den sjunde säsongen av serien som hade premiär första gången 1998. Medverkar gör bland annat Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon (Miranda) och Kristin Davis (Charlotte), Chris Noth (Mr Big), John Corbett (Aidan) och Willie Garson (Stanford) som nyligen gick bort.