Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Se första trailern för årets julkalender 2019

01 nov, 2019 
Redaktionen
Årets julkalender är röd, varm, knarrig och doftar granbarr. Panik i tomteverkstan beskrivs som en rolig och fartfylld julsaga för hela familjen, som utspelar sig i tomtarnas värld. Kolla in första trailern här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Videon kunde inte hittas

Det här handlar julkalendern Panik i tomteverkstan om

Så här beskriver SVT årets julkalender:

”Tomtefamiljen bor på en magisk och hemlig plats på Nordpolen, där generationer av tomtar har tillverkat leksaker till alla barn i mer än 200 år. 

Men hela den magiska världen är i fara. Tomtens popularitet har minskat eftersom allt fler barn har slutat tro på tomten. Och om alla slutar tro kommer tomtevärlden att försvinna!

För varje barn som slutar tro lyser lyktan som håller tomtevärlden levande allt svagare. Och inte blir det bättre när tomterådet upptäcker att tomten är på väg in i väggen…

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Tomterådet
Många kända ansikten bakom skäggen och de röda dräkterna i tomterådet.

Tomtemor och hennes barn försöker med alla sina krafter att få tomten på fötter igen. Kommer de att lyckas innan tomtevärlden försvinner för alltid?”

Annons

De spelar huvudrollerna i julkalendern 2019

Tomten spelas av Per Andersson och i rollen som Tomtemor syns Pernilla Wahlgren. Elis Nyström och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou gör rollerna som tomtefamiljens barn.

Tomten och Tomtemor i julkalendern 2019
Pernilla Wahlgren som Tomtemor och Per Andersson i rollen som Tomten.

I de övriga rollerna syns en rad kända namn som Suzanne Reuter, Malin Cederbladh, Helge Skoog, Leif Andrée, Allan Svensson Katarina Ewerlöf, Marie Robertson, Christina Schollin och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson, och de beskriver årets julkalender så här: 

– Vi har velat göra en magisk och rolig julkalender för alla åldrar. En julkalender där humorn möter sagan. Hemma hos den här tomtefamiljen gnabbas det lika mycket som hos vilken familj som helst. Vi tror att tittarna kommer att känna igen sig och förhoppningsvis har vi lyckats göra en riktigt julig julkalender som hela familjen vill samlas framför varje dag fram till julafton.

Annons

– Årets julkalender är en riktig smällkaramell och uppfyller många av publikens önskningar med snö, tomtar och sagokänsla. Självaste jultomten har huvudrollen och klassiska svenska traditioner är invävda i historien. Det är rött, varmt, knarrigt och doftar granbarr. Men kanske viktigast av allt: historien passar flera generationer. Vi hoppas att den här julkalendern lyckas lämna små mjuka spår av optimal julkänsla och stämning i bröstet, säger Johanna Gårdare, programchef för SVT Barn.

Panik i tomteverkstan har premiär 1 december SVT1, SVT Barn och SVT Play. 

Av Nina Nyström/Baaam.se

Foto: SVT

Annons