Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Sharon Stone fick fel diagnos av läkare: ”Måste opereras”

04 nov, 2022 
Sharon Stone ska opereras för ett stort och smärtsamt myom, efter att hon fått fel diagnos av läkaren.
Nu vill hon varna andra!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 64-åriga skådespelaren Sharon Stone har, under en tid, tampats med en enorm smärta i magen, som ett resultat av läkarnas feldiagnos.

Se också: Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålderBrand logo
Se också: Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

Den amerikanska Basic Instinct-stjärnan ska nu operaras. Hon tackar fansen för stödet i ett nytt inlägg på Instagram story och passar dessutom på att skicka en skarp uppmaning till de kvinnliga följarna.

Skådespelarens tuffa väg tillbaka efter stroken

År 2001 drabbades Sharon av en stroke. En erfarenhet som skärrat henne. Dels för att hon var otroligt nära döden, men kanske främst för perioden efteråt, då hon behandlades illa av hennes omgivning och förlorade momentum i karriären.

”Folk behandlade mig med en brutal ovänligt”, förklarade hon för Variety år 2019 när hon fick frågan om upplevelsen. ”Jag tror ingen förstår hur farlig en stroke kan vara för en kvinna och hur mycket det krävs för att återhämta sig – för mig tog det sju år.”

Annons

”Jag var tvungen att ta ut ett till bolån på mitt hem. Jag förlorade allt jag hade. Jag tappade min position i industrin och blev glömd.”

I dag har hon återhämtat sig från upplevelsen, men brinner fortfarande för att prata om sin egen hälsa och lyfta problematiken kring återhämtning, samt hur kvinnor blir särskilt utsatta.

Sharon Stone fick sitt stora genombrott med kultförklarade filmen Basic Instinct från 1992.
Sharon Stone fick sitt stora genombrott med kultförklarade filmen Basic Instinct från 1992.

Sharon Stone berättar om hälsan och smärtan: ”Måste opereras bort”

Nu berättar Sharon, i ett inlägg på Instagram story från i tisdags, att hon ska opereras för ett stort myom. Skådespelaren upplevde stark ”förvärrad smärta” i magen, som hade kunnat undvikas om hon fått rätt diagnos i ett tidigare stadie.

Nu har hon fått två epiduralbedövningar för att behandla besvären och ska snart undergå operation.

Annons

”Jag har en stor fibroid tumör [myom reds. anm.] som måste opereras bort. Återhämtningen är 4-6 veckor. Tack för alla omtanke”, berättar hon för fansen i inlägget.

”Myom är en eller flera muskelknutor som kan sitta inuti eller utanpå livmodern. Det är vanligt att ha myom utan att ha några symtom. Du kan behöva behandling om det växer snabbt, blir stort eller sitter på ett ställe som ger dig mycket besvär”, skriver Vårdguiden 1177 på sin hemsida.

Myom är vanligt hos personer med livmoder och risken att drabbas ökar också ju närmare man kommer klimakteriet.

Uppmaningen till följarna: ”Kan rädda liv”

Sharon Stone passar även på att uppmana alla sina 3,4 miljoner följare att inte nöja sig med en första åsikt från läkare.

Hennes myom feldiagnostiserades nämligen i ett första skede och det var inte förrän hon sökte sig efter en ”andra åsikt” som hon fick rätt vård.

”Kvinnor i synnerhet: Bli inte trampade på. SÖK EN ANDRA ÅSIKT. Det kan rädd liv”, skriver hon.

Källa: The Daily Mail, Foto: TT

Annons